Отворена пословна зона у Бранешком пољу (видео)

После дужег низа година, у индустријску зону у Бранешком пољу дошли су нови инвеститори, којима су издате грађевинске дозволе. Почела је изградња дестилерије "Президент Браћа Костић" предузетника из Русије; ускоро ће са радом кренути хладњаче за откуп воћа"IM Fruit" једног локалниог предузетника; погон за прераду дрвета "Секулић О.Д." се завршава, а "Профимонт" из Чајетине гради постројење за производњу грађевинских агрегата.

-Никада не треба да заборавимо људе који су изградили ово постројење, нити да умањимо њихову вредност. Они су нам створили могућност да ми то доградимо, унапредимо и створимо амбијент да нове компаније долазе и раде у савременим условима. Велика је част бити на челу једне мале општине у тренутку овако крупних промена - каже председник општине, Милан Стаматовић.

Међу предузетницима који су у скоријој прошлости изабрали Бранешко поље за развој свог посла је и Ђузепе Тилота, са Сицилије, који руководи предузећем "Павиментал".

-Наш бизнис је производња бетонске галантерије. Правимо и продајемо бехатон, ивичњаке, шахте... Имамо планове да радимо халу, али идемо корак по корак. Живот је такав да сам после Сицилије и Бреше дошао у Србију. Овде сам три и по године, свиђа ми се Србија - каже Ђузепе.

Од укупно 200 хектара, колико броји читаво индустријско подручје Бранешког поља, потпуно је уређено 30 хектара, уз сву потребну инфраструктуру, а у будућности се очекује израда постројења за пречишћавање отпадних вода. У читавој зони укупно је упослено 400 људи, који раде у 30 предузећа, чија је делатност у дрвопреради, машинској индустрији, преради пластике, текстила и производњи грађевинског материјала.

https://www.youtube.com/watch?v=vgTNdZmNlAk И. Јанковић