Отворена изложба слика Зорана Пауновића Доротеја (видео)

izlozba

У Културном центру Златибор отворена је јулска изложба слика, Зорана Пауновића Доротеја.

У јулу ће публика имати прилику да ужива у делима Зорана Пуновића Доротеја, у Културном центру Златибор. Зоранове слике, надреалистичке и веома симболичне са пуно информација, дају гледаоцима слободу да у овим сликама сањају своју визију и да је индивидуално доживе. Сликарсвом се бави од седамседетих година под утицајем ликовне групе покрета Медиала.  Радио је цртеже, ликовне прилоге, вињете, илустрације, користио је разне графичке технике за брошуре, каталоге, часописе, књиге поезије, и друго.

"Често сам излагао у Чиготи, 15 -20 изложби сам имао. Овај Културни центар ми се веома допао, а посебно ме је одушевила поставка слика Милића од Мачве, јер он је био мој идол. Ја сам почео са сликањем Медиала, а он је био један од чланова, и то је била једна врста инспирација с обзиром да је овај Центар откупио његове слике. А морам рећи да сам био врло жалостан када сам видео његово здање", истакао је Зоран Пауновић Доротеј, сликар. 

На овој изложби се налази око 36 слика, а аутор је посебно истакао слику која је  привукла највише пажње код публике, а на њој су насликана врата Храма Светог Николе у Сремским Карловцима.

"Ја имам тај циклус слика који носе име "Чувари", чувари светиња, храмова и других елемената. Сремске Карловце сам насликао зато што ми се допадају и приватно и волео би да живит ту, а и члан сам њиховог Удружења, и много сам пута излагао тамо".

Изложба ће бити отворена за посете сваког радног дана од 10 до 17 часова.