Осам година од смрти мајора Горана Савић (видео)

Поводом осам година од смрти мајора Горана Савића, представник локалне самоуправе Општине Чајетина Предраг Јокић и председник месне заједнице Зоран Удовичић, традиционално су положили венац на спомен бисту која се налази у малом парку у Чајетини.

26. септембра 2012. године пилот Техничког опитног центра Војске Србије, мајор Горан Савић подлегао је повредама после пада авиона Ласта у Новој Пазови. Био је један од најцењенијих пилота у Војсци Србије.

"Горан Савић је рођен у Зеници и већи део свог животног века провео је овде у Чајетини. Основну школу такође је похађао овде након чега је отишао у средњу војну школу и на академију у Београд. Био је један од најцењенији пилота у Војсци Србије. Поред тога био је активни члан акро групе Звезда где је учествовао у многим митинзима по Србији а и Европи", каже Зоран Удовичић, председник месне заједнице Чајетина.

На основу одлуке Скупштине општине Чајетина, која је донешена пре пар година, улица која се налази у непосредној близини бисте а која пролази између Дома културе и библиотеке, добила је име мајора Горана Савића.

"С обзиром да је Горан Савић био активни радио аматер настојаћемо да у следећој години организујемо једно веће такмичење радио аматера са подручја целе Србије а место одржавања такмичења било би овде у Чајетини или на Златибору. У наредном периоду настојаћемо да остваримо контакт са Савезом радио аматера Србије како бисмо окупили што већи број такмичара из целе Србије а и шире", рекао је Удовичић.

На храбрости и несебичности мајору Горану Савић захвална је и Нова Пазова јер је свесно угрозио свој живот да би спасио друге. У знак сећања на Горана, једна улица сада носи назив по њему, као и вртић у Новим Бановцима чији је назив „Херој мајор Горан Савић“.

https://www.youtube.com/watch?v=Qm5KLB7FOF0&feature=youtu.be Данка Миловановић