ОШ "Миливоје Боровић" Мачкат додељена Зелена застава

Основна школи Миливоје Боровић из Мачката 22. децембра стекла је статус међународне еко школе и том поводом представницима школе уручена је зелена застава. Скупу који се одржао у Сремским Карловцима присиствовало је стотинак представника 56 образовних установа из читаве Србије, координатора, директора и Чланова Еко одбора школа. Од свих 56 образовних установа (вртићи, основне, средње, више и високе школе) неке су у процесу стицања зелене заставе , неке су је већ стекле, а неке и обновиле статус еко школе.

Ове године поред наше школе статус су стекли и Основна школа „Стефан Немања“ из Ниша, Основна школа „Рстко Немањић – Свети Сава“ из Нове Пазове, Висока тахничка школа струковних студија из Аранђеловца и Вискоа школа струковних студија за менаџмент и пословне комуникације из Сремских Карловаца.

zelena zastavaСтатус међународне еко школе обновилие су следеће установе: Основна школа „Дринка Павловић“ из Београда, вртићи „1001 радост“ из Београда и „Пчелица“ из Шатоња. Статус еко школе може се обновити након две године спровођења програма.

Састанак координатора међународног програма Еко-школе одржан је у Високој школи струковних студија за менаџмент и пословне комуникације, а домаћини су се потрудили и презентовали свој рад и своје виђење активности у програму Еко-школе, као и поједине Еко-школе које су имале прилику да представе свој досадашњи рад.

Такође велику пажњу имали су и гости из Вараждинске жупаније, из Хрватске, који су представили активности и организацију програма Еко-школе у Хрватској.