ОШ "Димитрије Туцовић" свечано обележила школску славу (видео)

Са прославом Савиндана ученици ОШ "Димитрије Туцовић" су почели рано јутрос  када су са својим вероучитељем, Властимиром Топаловићем, присуствовали литургији у цркци Св. Архангела Гаврила где су говорили пригодне стихове и певали духовне песме.

  https://www.youtube.com/watch?v=G__zlT1tu0w&feature=youtu.be

Централна свечаност одиграла се у 13 часова у Дому културе у Чајетини где су присутни имали прилику да чују један колажни рецитал који су ученици припремили са својим наставницама српског језика, Јагодом Јеремић и Јеленом Маринковић, као и пригодне песме које је школски хор и мали оркестар припремио са наставником музичке културе, Марком Кутлешићем. Сцену су украсиле и игре из ужичког краја младих фолклораца КУД-а "Златибор" Чајетина.

"Програм овакве врсте се припрема прилично дуго зато што се сваке године трудимо да  унесемо неку новину", каже Јагода Јеремић. "Ове године смо желели да кроз пут Светог Саве и уопште кроз појам светосавља у неком данашњем тренутку, позовемо људе да размишљају о правим вредностима тако да је цела наша приредба и конципирана на томе: истини, миру, стрпљењу, љубави, пријатељству и ономе што Свети Сава  јесте проповедао у своме раду, а оно што је нама остало јесте да и ми , као просветни радници, проносимо даље ту светосавску мисао".

И друге школе чајетинске општине свечано су обележиле овај дан. https://www.youtube.com/watch?v=jG5neuEhwPA Фотографије: Фото студио Никић

Мирјана Ранковић Луковић