Oпштина Чајетина угостила децу са сметњама у развоју из Лазаревца (видео)

d

Општина Чајетина угостила је децу са сметњама у развоју Основне школе "Дуле Караклајић" из Лазаревца. Преко 40 малишана у пратњи својих родитеља и васпитача имало је прилику да ужива у свим златиборским лепотама и настави у природи.

Уз подршку општине Чајетина и гостопримству Студентског одмаралишта на Златибору, ученици са сметњама у развоју ОШ "Дуле Караклајић" из Лазаревца, проводе мини одмор на најпосећенијој планини у Србији. На лицима деце може се приметити неописива срећа, јер је већина њих први пут отишла даље од свог родног места.

"Морам да се захвалим свим учесницима овог пројекта јер су показали изузетну прилагодљивост свима нама и потребама свих наших ученика. Најбоље би било да сте били присутни када су излазили из аутобуса и да сте могли видети њихово одушевљени природом, Златибором, хотелом...да не причам о Дино парку и осталим многобројним садржајима. Управо смо се вратили са вожње гондолом где су били одушевљени и хвалили су се како су своје страхове успели да победе", рекла је Бојана Љубић, дефектолог Основне школе "Дуле Караклајић" у Лазаревцу.

"Деци прија дружење, прија им ваздух, шетња, активности које сте нам омогућили, тако да се врло лепо друже, врло лепо се социјализују. Неки се по први пут одвајају од родитеља и од куће и ово је заиста велика ствар за њих", каже Снежана Ранковић.

"Нама је овде прелепо, за децу свакаквих занимљивости има а нико од њих није заплакао нити направио неки проблем за све ове дане", каже Драгица Иванковић.

Све ово не би било спроведено у дело да Милинко Шаренац није упутио молбу општини Чајетина.

"Пратећи дешавања у чајетинској општини и након што сам увидео колико се брину о деци са територије своје општине а и шире, одлучио сам у договору са директором школе из Лазаревца, да пошаљем допис овде на Златибор. Ја живим одмах поред школе и ову децу виђам свакодневно. Мислим да би наша општинска власт могла много више да уради за нашу децу".

Деца препуна утисака нису могла да се одлуче шта им се то највише допало на Златибору.

"Највише ми се допао панорамски точак и хотел у ком смо смештени".

"Вожња гондолом је била прелепа и ја бих се возио поново. Лепо ми је овде на Златибору и свиђа ми се хотел".

"Највише ми се свидео Дино парк јер обожавам диносаурусе".

"Много ми се свиђа хотел и златиборска храна, Дино парк и језеро у вечерњим сатима".

У име општине Чајетина, помоћница председника општине за односе са јавношћу Марија Јеремић, захвалила се свима који су помогли реализацију овог пројекта.

"Користим прилику да се захвалим Дино парку који је омогућио обилазак овог сјајног парка. Затим велико хвала ЈП "Голд гондола" Златибор које је омогућило бесплатну вожњу за наше малишане који су имали прилику да се возе најдужом панорамском гондолом на свету. Оно што посебно радује је сусрет уприличен између деце која похађају Дневни боравак за децу са сметњама у развоју "Зрачак" из Чајетине и деце из Лазаревца. Готово сам сигурна да ће овај боравак на Златибору деци остати у лепом сећању".  

Лепо време, одлично расположење и срдачност домаћина допринели су успешности боравка малишана из Лазаревца.