Опрез у вожњи и обавезна зимска опрема!

ЈП Путеви Србије саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво. А да ли је на терену баш тако? Слике говоре више од речи.

Увек исти савети сваке зиме. А онда падне снег и на нашим путевима буде колапс. Ко је крив – свакако возачи, а најпре они који возе теретна возила. На златиборском путу сваке зиме иста прича. Километарске колоне због препреченог шлепера или цистерне. То су возачи без савести, јер угрожавају себе, али и многе друге који имају зимску опрему. Када се деси да саобраћај стане, полиција дође да регулише саобраћај. А да ли је могло да се уради нешто да то тога не дође !!!!

Наравно да јесте. Све што је потребно је то да саобраћајна полиција у оваким данима забрани пролаз камионима, шлеперима али и осталим учесницима у саобраћају, а који немају потребну зимску опрему – зимске гуме и ланце, преко планина. Закон је јасан, само га треба спровести.

Због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће је стварање поледице, па се апелује на возаче да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и обавезна је зимска опрема. Ако крећете пут Златибора, треба да знате да метеоролози и за сутра најављују снежне падавине са температуром у минусу. Срећан пут и опрез у вожњи жели вам екипа zlatiborpress-а.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs