Омладини Чајетине представљен програм странке "Здрава Србија"

програм представљен младима

"Здрава Србије" је странка која је настала из грађанског покрета, чије је централно седиште у Чајетини и одборима и канцеларијама у Западној Србији. У жељи да објасне Програм и циљеве пре свега младим људима, вечерас су се у Дому културе у Чајетини својим суграђанима  обратили председник "Здраве Србије" Милан Стаматовић и члан Оснивачке скупштине , Арсен Ђурић.

Арсен Ђурић је овом приликом желео да подсети  шта ову малу локалнеу самоуправу чини успешном, осврћући се на многобројне остварене пројекте, са акцентом на капиталне који се приводе крају. Такође је истакао важност Златибора као туристичке дестинације која оствари већи број ноћења него сви остали планински туристички центри. То чини да су велике компаније из земље и Региона присутне са својим капиталом у овој општини,  што даје добру перспективу у будућности за настанак  других великих пројеката. Подсетио је такође да  Чајетина има најнижу стопу назапослених у Србији, добру инфраструктуру, да локална самоуправа даје веће подстицаје у  пољопривреди него што се то чини у другим градовима ,  а све то ствара добру подлогу за останак младих у Општини.

"Сигуран сам да квалитет живота у општини Чајетина не заостаје, а мислим да је чак и бољи од квалитета живота у већим градовима, јер свакако је младом човеку природније и боље да живи у окружењу своје родбине, другара, пријатеља, него било где широм света. Ја вас позивам да се након школовања вратите у Чајетину , да са поносом истичете да сте Златиборци и Чајетинци јер имате чиме да се поносите и треба у будућности да преузмете одговорност, преузмете функције и положаје и да наставите да реализујете ове програме које ми спроводимо у овом моменту", рекао је Ђурић.

О Програму "Здраве Србије" и плановима говорио је председник странке, Милан Стаматовић.

"Ми смо, као одговорни људи, хтели да вас, младе људе, упознамо са Програмом, активностима, ове политичке партије која је основана овде, у Чајетини. Ми смо једина политичка странка која је регистрована ван Београда. Мислим да то треба да буде велики значај да одавде сутра крену промене, да ви узмете ствар у своје руке . Надам се да смо ми макар поставили здраве темеље као што су их нама оставили наши преци да би могли да настваимо да радимо тамо где су они стали. А мислим да смо остварили значајне резултате тако да ви можете да останете овде, и најважнија порука је да не одлазите одавде! Сигурно ће у будућности бити перспектива у местима као што је Чајетина која има невиђене потенцијале у туризму и пољопривреди, јер то су две важне гране које ће обележити наредне векове."

Стаматовић је изразио жељу да, уколико млади сматрају да могу имати поверења у људе који воде ову странку, размисле о  приступању и тако подмладе и учине је бољом и снажнијом, спајајући тако елан , визије и искуство.

Ове вечери је такође приказан и кратак промотивни филм о развоју Чајетине и очекивањима за будућност.

Мирјана Ранковић Луковић