Одржана изборна скупштина странке Здрава Србија (видео)

За председника странке Здрава Србија изабран је председник општине Чајетина Милан Стаматовић, одлучено је на Изборној скупштини гласањем 164 делегата из целе Србије. За потпредседнике су изабрани Бојана Божанић, Верољуб Стевановић и Милан Парошки а на свечаности пре радног дела скупшине у „Гранд хотелу Торник“ на Златибору присуствовало је око 1000 људи.

Идеја Здраве Србије је да цела држава и друштво буду здрави као дрен, у складу са симболом странке, речено је на свечаности поводом изборне скупштине симболично заказане на празник Богојављење. Изабрани председник странке Милан Стаматовић рекао је пред локалним становништвом и партијским чланством и делегатима из преко 15 општина по Србији да је циљ ширење странке у како каже концетричним круговима уз намеру да се успешан рад из унутрашњости пренесе и на државни ниво.

„Програм Здраве Србије се заснива на заштити националне економије, на децентрализацији, на опоравку српске економије, и на тим плановима највише ћемо радити поред свакодневних активности о којима морамо да се старамо и бринемо, а то су популациона политика, развој и опоравак српског села... Мислим да морамо да мало више пажње обратимо на унутрашњост Србије, јер је унутрашњост износила све кризне моменте у историји српског народа, наравно и сада,

рекао је Стаматовић и додао:

„Желимо да свим бирачимо пошаљемо једну добру поруку да постоје људи који нису оптерећени личним интересима, већ на овај начин хоћемо да направимо једну репрезентацију за Србију."

На свечаности је саопштено да се Здравој Србији прикључује покрет Заједно за Шумадију некадашњег градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића, као и Савез расељених лица са Косова и Метохије.

„Одлучили смо једногласно да приступимо Здравој Србији. А зашто Здравој Србији? Прво, господин Стаматовић и ја се врло добро знамо, дуго година смо и сарађивали, и били у контактима. То је један изузетно успешан човек, од мале Чајетине је постала велика Чајетина, вероватно најразвијенији град после Београда, да тако кажем, на нивоу Србије. Наше размишљање је да успешни људи треба да се окупе,"

рекао је новоизабрани потпредседник странке ЗС Верољуб Стевановић. У хотелу Торник присуствовао је и лидер Српског патриотског савеза Александар Шапић и у наредном периоду очекује се званична одлука о заједничком учешћу на парламентарним изборима.

„Ми ћемо покушати да прво људе које ћемо бирати и који ће бити репрезенти онога што ми представљамо, нећемо их постављати тако што припадају једној, другој или трећој организацији, него тако што ће то бити најбољи људи из датих средина. Не може нико боље од Милана да зна шта је најбоље за Златибор и за округ, или од мене на Новом Београду, у Београду, или од Верка у Шумадији у Крагујевцу. Тако ћемо се одностити и према свим другим деловима Србије и свако је добродошао,“

рекао је Шапић. Песник Љубивоје Ршумовић у чијем селу Љубишу је 2017. године и одржан иницијативни скуп за формирање Здраве Србије говорио је своју познату песму „Здравица народу српском“, а прочитане су и поруке подршке странци академика Матије Бећковића и архимандрита манастира Хиландар Методија.

Оим избора Стаматовића за председника, на скупштини су за потпредседнике странке изабрани су Бојана Божанић, Верољуб Стевановић и Милан Парошки док главни одбор странке чини 57 чланова које је изабрало 164 присутна делегата.

За чланове главног одбора изабрани су: Небојша Абадић, Никола Баштић, Срђан Бјелац, Бојана Божанић, Владимир Бојовић, Миломир Рашић, Владан Виријевић, Драган Вујовић, Слађана Вуловић, Ачександар Вучићевић, Јелена Гукић, Стево Дамјановић, Милена Ђорђевић, Душко Ђукић, Арсен Ђурић, Владимир Живановић, Аврам Илић, Бранко Јевтовић, Милош Јелисавчић, Марија Јеремић, Зоран Јовановић, Марко Камберовић, Милан Кашевић, Драган Келић, Љубодраг Ковачевић, Јелена Мандић, Николина Мандић, Маријана Марић, Снежана Маријановић, Ирена Мијаиловић, Марија Миливојевић, Верка Милић, Златко Милић, Бојан Миловановић, Катарина Милосављевић, Радивоје Мишовић, Оливера Николић, Драгиша Остојић, Срђан Пантовић, Милан Парошки, Саша Пешић, Добрица Радивојевић, Слађан Радановић, Небојша Радосављевић, Ивица Раковић, Љубивоје Ршумовић, Ивица Смајловић, Александар Спасић, Ана Стаматовић, Милан Стаматовић, Верољуб Стевановић, Мирослав Стојановић Џига, Милош Стојковић, Светислав Суботић, Синиша Тасић, Ненад Црнчевић, Љубомир Шуљагић.

Председништво странке чине Арсен Ђурић, Златко Милић, Катарина Милосављевић, Синиша Тасић, Владан Виријевић. У наредном периоду уследиће формирање осталих органа странке Здрава Србија.

https://www.youtube.com/watch?v=ixnHX1eQ8ms&feature=youtu.be