Одржана " Gold Trail" трка на Златибору

 „Голд Траил“

У недељу, 22. маја на Златибору је одржана друга по реду планинска трка под називом „Голд Трeил“у организацији "С џим", а уз помоћ ПК „Торник“. Било је пријављено преко 200 учесника и упркос кишовитом мајском јутру велики број њих се одлучио да не одустане од трке. Пред сам почетак временски услови су се стабилизовали, а како су сами такмичари навели, температура ваздуха је била идеална да крену од подножја ски центра Торник.  

Ово је друга трка овог типа на Златибору и састојала се од две стазе, а програмом манифестације предвиђено је да трка на 12 км буде средње захтевна и има кумулативни успон од 600 м, а трка од 20 км да буде средње захтевна са 1000 м елевације.Како учесници тако и организатори били су задовољни трком и поред тога што су очекивали знатно већи број учесника у односу на прошлу годину. Стазе су биле лепо обележене до самог циља проходне, а још једном се показало да није време тај фактор који диктира добру трку већ добра организација, одзив и учешће тркача који су дошли из свих крајева Србије да опробају своју спремност и прођу нове стазе које им ова планина нуди.

Један од пријатеља овогодишње Голд Трeил трке је и ЈП “Голд гондола Златибор” које је даровало бесплатну вожњу учесницима који су се нашли на постољу. Жеља организатора, учесника и свих пријатеља трке је да Голд Траил трка постане традиционална и да се број учесника из године у годину све више повећава.