Одржана 44. седница СО Чајетина - одборници верификовали продају локације у центру Златибора

Данас је одржана 44. седница Скупштине општине Чајетина. Усвојена је Одлука о измени и допуни Плана детаљне регулације за изградњу гондоле на Златибору. Измена овог плана односи се на померање међустанице за гондолу, а на основу спроведене законске процедуре и јавног увида.

"Промењена је локација међустанице гондоле која се налази између врха Торника и Златибора. Ставили смо је поред бране на Рибничком језеру. Она је померена јер сматрамо да је та локација на пола пута и туристи би могли да приликом одласка на Торник или прилком повратка да ту изађу ради шетње. Надамо се да ћемо по усвајању овог плана ускоро почети и са припремним радовима, а то су електро радови и прилазни путеви за стубове за гондолу. На пролеће се очекују ти велики радови. Рок за завршетак је годину дана, а уговор за извођење радова потписан је са ужичкин "Јединством", рекао је Милоје Рајовић, председник СО Чајетина.

Одборници су усвојили и решење о отуђењу грађевинског земљишта путем јавног огласа „Balkan G.S. Chance“ д.о.о. Београд. Наиме, за ову рацелу, која се налази у самом центру Златибора, на месту постојеће аутобуске станице, био је расписан јавни оглас за продају, на који се јавило једно заинтресовано предузеће.

Rajovic"Када је шпиц туристичке сезоне, онда је појачан и аутобуски саобраћај. Зато је потребно аутобуску станици изместити из центра Златибора и померити је ка магистрали, како се не би стварале велике гужве у самом центру", каже Рајовић.

Ова локација продата је за 369 милиона динара, односно око 3 милиона еура, који ће, према Рајовићевим речима, бити инвестиран у Златибор и Чајетину, али и у села. Од продаје овог, али и осталих грађевинских земљишта на Златибору, биће исплаћени радови на изградњи гондоле, као и постројења за пречишћавање отпадних вода.

"Све што смо до сада наплатили од продаје грађевинског земљишта, као и од накнаде за уређење грађевинског земљишта, уложићемо у инфраструктуру и на тај начин ћемо вратити новац у нашу општину, а све у циљу да наши и грађани и гости могу боље да живе и да гости имају што већи комфор на Златибору. Јер, инвеститори који улажу велики новац код нас, желе да им се тај новац који дају врати кроз одређене инвестиције, било да је упитању нови вододвод или улица. И ми им то морамо дати", наглашава председник СО Чајетина.

Рајовић је најавио и да ће наредна седница СО Чајетина бити одржана за десетак дана, када се на дневном реду очекује Одлука о буџету општине Чајетина за 2016. годину, као и планови рада јавних предузећа и установа.

На мандатни период од четири године, за заменика секретара СО Чајетина, постављена је Ивана Јеремић са Златибора.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs