Одржана 32. седница СО Чајетина (видео)

Скупштина општине Чајетина

На 32. седници Скупштине општине Чајетина која је почела минутом ћутања одлучивало се о плану детаљне регулације на саобраћајници у Шљивовици, именовању директора предузећа Зоохигијена и извештајима о пословању јавних предузећа. 

Седница је почела минутом ћутања због трагедије у којој је осморо ученика и један радник обезбеђења погинуло у школи „Владислав Рибникар“ у Београду. Одборници су усвојили доношење плана детаљне регулације за петљу у Шљивовици, на потезу Саиновина која ће садржати кружни ток и расрсницу ради прикључења на аутопут Е761 чија је изградња планирана. План је израдило предузеће Шид пројект из Шида.

Данас је усвојен Плана детаљне регулације за Шљивовицу, односно за тај кружни ток. Створили су се услови за почетак радова чији инвеститор ће бити Путеви Србије тако да ћемо имати нормална искључења у Шљивовици, а ми већ радимо обилазницу око Златибора коју такође финансирају путеви Србије. Ове године је планирано да та обилазница дође до Ока, а у наредној години од Ока то тог кружног тока. Наравно, то је све усклађено са пројектом будуће брзе саобраћајнице за Сарајево јер ће ту бити и петља поменуте саобраћајнице тако да је Планом детаљне рагулације све то предвиђено и ја се искрено надам да за две године будемо имали и обилазницу око Златибора која се укључује на кружни ток у Шљивовици, а када ће бити почетак радова од Пожеге према Сарајеву то заиста не знам“, изјавио је председник Скупштине Арсен Ђурић. 

Усвојени су извештају о раду Центра за социјални рад, Туристичке организације Златибор, Туристичке организације Регије западне Србије, ЈКП ДУбоко, Иновационог бизнис центра Златибор, као и спровођењу аграрне политике кроз предузеће Екоаграр. За директора новооснованог предузећа Зоохигијена изабран је Илија Ивановић, а одборник Покрета за обнову Краљевине Србије Александар Павловић је изнео примедбу да одборници нису добили образложење о избору директора који је извршила надлежна Комисија. 
 

„Комисија за пријем је прегледала три приспеле пријаве, један кандидат није испуњавао услове, није имао довољно радног искуства. Обављајући интервјуе са преостала два кандидата предлог комисије је био да то буде Илија Ивановић доктор ветеринарске медицине из Криве Реке. Ја се искрено надам кад предузеће почне да функционише и да ради да ће ту бити места и простора и за другог кандидата који је, такође, наш суграђанин. Усвојен је план и програм, а у наредном периоду очекујемо и прве активности тог предузећа“

Одборници су једногласно донели одлуку о формирању Комисије за располагање земљиштем која ће убудуће поред осталих овлашћења имати и могућност процене вредности земљишта, што је до сада могла само Управа за приходе. Одобрено је уређивање земљишта извођачу радова Кабекс инвест због потребе изградње моста на путу у Влаовини, као и извођење радова на путу Мачкет - Крива Река средстима извођача грађевинске радње Пјевић кроз компензацију, а компензују се и радови привредног друштва Танкмонт у улици Дринске дивизије и на почетној станици гондоле. 
 

„Усвојена је компензација, односно финансирање одређених инфраструктурних пројеката средствима инвеститора, ради се о неколико путних праваца на Златибору, улице у насељу Обудојевица као и изградњи и проширењу пута од Мачката до Криве Реке који представља једну значајну саобраћајницу за читаву општину, тако да очекујемо да ће ти радови почети наредних дана, неколико докупа и продат један плац на јавном огласу. Као што видите Скупштина је ефикасно радила, а чим временске прилике буду дозволиле креће се са извођењем радова на изградњи пурева и улица по тендерима који су већ завршени и потписани уговори, а и средствима инвеститора који су данас уговорени на овој скупштини“ рекао је Ђурић.