Одржана 2. седница СО Чајетина (видео)

На другој седници СО Чајетина данас су, између осталог,  донете три значајне одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације насељеног места Златибор - 1. и 2. фаза и Плана детаљне регулације Тржног центра Златибор. Такође су усвојени Предлози решења на извештај о раду и финансијски извештај за 2019. годину Библиотеке “Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина и Програми рада са финансијским планом за 2020.годину Центра за социјални рад Чајетина и КЈП "Златибор". 

Данашња седница СО Чајетина почела је свечаним уручењем похвалница свим свршеним ученицима основних и средње школе на територији Општине, као и свршеним ученицима средњих школа на територији Републике који имају пребивалиште на територији Општине Чајетина. Ова свечаност је требало да се одржи на Дан општине, али је одложена због епидемиолошке ситуације.   Диплому „Вук Караџић’’ ученицима је уручио председник општине Чајетина, Милан Стаматовић, након чега је 2. седница Скупштине наставила рад по Дневном реду.

"Ради се интезивно на ребалансу буџета за 2020. и на првој наредној седници ће бити ребаланс буџета. Оно што је позитивно и што могу да истакнем је да се, без обзира на ову епидемиолошку ситуацију и кризу у читавој Србији, наш буџет пуни динамиком којом је и планирано тако да чак очекујем да тим ребалансом дође и до извесног увећања, што значи да ће све планиране инвестиције бити и реализоване. Ове године се завршавају најкапиталнији пројекти ове општине; пре свега мислим на гондолу, постројење за прераду отпадних вода, на комплетну прераду трга и језера у центру Златибора , тако да ћемо наставити да радимо у интересу Општине и грађана Општине", рекао је Арсен Ђурић, председник СО Чајетина .

На данашњој седници  одборницима су подељени таблети помоћу којих ће, уколико наредних месеци поново дође до погоршања епидемиолошке ситуације, моћи да прате седнице  и учествују у раду Скупштине електронским путем.   Усвојени су такође и Предлог решења на извештај о раду и финансијски извештај за 2019.годину Библиотеке “Љубиша Р. Ђенић“ ; Предлог решења  на извештај о раду са финансијским извештајем за 2019.годину, Програм рада са финансијским планом за 2020.годину Центра за социјални рад Чајетина; Предлог решења  на прве измене Програма пословања КЈП“ Златибор“ из Чајетине за 2020.годину, као и неколико тачака које се односе на решавање правно имовинских односа и друго.

https://www.youtube.com/watch?v=CXNN7arUOT0 М.Ранковић Луковић