Одржана 18. седница СО Чајетина

Уз присуство 28 одборника данас je одржана  седница СО Чајетина. Одборници су упознати са извршењем буџета општине Чајетина за период од 1. јануара до 30. јуна текуће године. Усвојене су измене финансијсјких планова КЈП „Златибор“, ЈКП „Водовод Златибор и ЈП „Голд гондола Златибор“.

Извршење буџета општине Чајетина у периоду од 1. јануара до 30. јуна ове године било је 912.618.372,81 динар, односно 51,42 одсто. По речима стручних служби, у првој половини године буџет се иначе спорије пуни, јер се највећи број инвестиција реализује у другој половини године. Подсећања ради, буџет чајетинске општине за 2017. усвојен је у износу од 1.775.000.000,оо динара. Данас су усвојене и измене финансијских планова КЈП "Златибор", ЈКП "Водовод Златибор", ЈП "Голд  гондола Златибор", златиборског "Еко аграра", као и извештај о раду за радну 2016./2017. и годишњи план рада за 2017./2018. предшколске установе "Радост" Чајетина.  Већином гласова, одборници су усвојили извештај о спровођењу мера пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Чајетина за 2016. годину .

рајо

"Наша улагања у пољопривреду су велика. Данас смо на скупштини презентовали свако пољопривредно домаћинство које је добило субвенције од општине и на то се поносимо, а јавно показујемо податке колико је ко добио пара. То је једна од одлука које се приказују јавно, а све у циљу да се пољопривредна домаћинства подрже", каже Милоје Рајовић, председник СО Чајетина.

Усвојена допуњена одлука о условима и начину постављања привремених монтажних објеката и других покретних објеката на јавним површинама односи се на објекте у четвртој зони, којима је од данас скраћен период коришћења, па ће од сада локална комунална такса плаћати само за период јун, јул и август месец, и то умањена у односу на објекте који се налазе ван подручја Краљевог трга и Тржног центра на Златибору. Такође, усвојен и предлог одлуке да се повећа коефицијент изграђености са 0,8 на 1,2 за градњу апарт и гарни хотела, као и пансиона. Скупштина је дала и сагласност на локални антикорупцијски план општине Чајетина.

со 2

"Последњих неколико година министарство нам налаже да формирамо  то тело, као једно од радних тела скупштине, како би се контролисао рад свих јавних служби и јавних функционера. Ми смо то до сада и радили, увек смо били ревносни и увек смо при избору функционера и носилаца јавних функција пријављивали имовину и све што нам је закон налагао. У последње време се ова одлука односи на спорт и могу са поносом да кажем да, како је то и Влада наложила, ни један функционер извршне или законодавне власти у општини Чајетина није у функцији председника спортских клубова", наглашава Рајовић.

Рајовић наредну седницу најављује већ за 15 дана, када ће се на дневном реду, између осталог, наћи и извршење буџета за првих девет месеци, као и други ребаланс, на коме ће се, како наводи председник чајетинског парламента, поједине позиције умањити, а неке повећати, попут позиције за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, чији радови на изградњи крећу ових дана.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs