Одржана 11. седница СО Чајетина (видео)

На 11. седници Скупштине општине Чајетина било je 33 тачке дневног реда, а од тог броја највећи број тачака се односио на отуђење грађевинског земљишта на основу јавног огласа који је спроведен у претходном периоду.

Тринаест тачака дневног реда 11. седнице било је посвећено отуђењу грађевинског земљишта у корист инвеститора из Београда, Крагујевца, Чачка, Ужица и Црне Траве. Укупан приход од продатих парцела је преко 900 милиона динара.

"Од продаје 13 парцела, по значајно већим ценама од почетних, општина Чајетина ће приходовати више од 900 милиона динара, тако да ћемо морати радити нови ребаланс буџета и повећати средства за разне инвестиције које су у току или које ће бити започете у 2021. години. Желим да истакнем да смо пре нешто више од месец дана усвојили ребаланс буџета, којим је буџет општине Чајетина повећан за 631 милион динара, али и да ћемо радити још један ребаланс буџета са новим повећањем, тако да сигурно има разлога за задовољство, јер смо у овим тешким временима једина општина у Србији која ће имати значајно већи буџет него што је првобитно било планирано,"

рекао је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић. Изгласана је одлука да се средствима инвеститора у замену за одбијање доприноса почне са радовима на постављању фонтане на језеру у центру Златибора, као и постављање лед расвете у дворани Туристичко рекреативног коплекса Златибор. Одборник Покрета за обнову Краљевине Србије, Александар Павловић je у делу за одборничка питања затражио извештај о недавно спроведеним изборима за чланове савета месних заједница.

"То ће бити на следећој скупштини, ти резултати ће бити објављени. Документација се налази у месним заједницама, Скупштина је само донела одлуку о расписивању избора, а месне заједнице су формирале своје изборне комисије, спровеле читав изборни поступак. Избори су успешно спроведени у свих 21 месној заједници, изабрани су савети месних заједница, а надам се да ће у најскоријем периоду бити изабрани и председници јер нас заиста оћекује велики посао у овој години,"

рекао је председник СО Ђурић. На основу претходног ребаланса буџета усвојене су измене  у раду јавних пердузећа Еко аграр и КЈП Златибор, а усвојен је и извештај о раду предузећа Голд гондола. Одборници су једногласно усвојили одлуку о укидању боравишне таксе за 200 здравствених радника из ковид система који ће боравити у одмаралишту "Голија". Према речима Ђурића, захваљујући буџетском суфициту у 2021. години ће бити простора за инвестиције и почетак радова на Сушичким врелима.

https://www.youtube.com/watch?v=Znqo6O51nrA