Одређене теме за пројектно суфинансирање медија (видео)

Јавна дебата о утврђивању тема од јавног интереса у општини Чајетини, које ће се користити у конкурсима за буџетско суфинансирање медија одржана је у сали општине Чајетина уз учешће новинара из златиборског округа, представника општинске управе и цивилног сектора.

https://www.youtube.com/watch?v=YP_Egsjiooc&feature=youtu.be

На скупу се расправљало о темама које су битне за грађане општине Чајетина за које би медији добијали новац кроз пројектно суфинансирање за обрађивање конкретних тема. Међу темама које ће бити изнете пред општинско веће на усвајање су туризам, екологија, село и пољопривреда, културна баштина, развој предузетништва, примена нових технологија, побољшање услова за старе и особе са инвалидитетом, развој инфраструктуре, спорт и млади. Учеснике дебате је поздравио председник општине Чајетина Милан Стаматовић рекавши да не сумња да се могу спровести идеје и захтеви општине.

Председник Независног удружења новинара Србије Славиша Лекић и генерални секретар Светозар Раковић су били спречени да дођу на састанак, али је члан управног одбора НУНСа Ненад Ковачевић изнео искуства из пројекта „Механизам утврђивања јавног интереса на локалном нивоу“ који је поред Чајетине спроведен и у Шапцу, Параћину, Свилајнцу, Новом Пазару и Пироту.

Општина Чајетина је прошле године поделила укупно 24,5 милиона динара за пројектно суфинансирање медија, а из општинског руководства поручују да ће и овогодишњи износ бити у истом рангу на конкурсу који ће бити објављен у наредних 10 дана. С обзиром да се ради о новцу из буџета закључак је да би грађани могли бити више укључени у процес праћења и евалуације суфинансираног медијског садржаја.