Одлуке са 27. седнице СО Чајетина (видео)

седница со

Данас је одржана 27. седница СО Чајетина на којој је, између осталог, разматран  извештај о извршењу буџета општине Чајетина за период од 01.јануара до 30.септембра 2022.године. Такође је разматрано и више тачака везаних за решавање правно имовинских односа.

Одборници СО Чајетина  су на данашњој седници СО Чајетина одлучивали о 30 тачака днвног реда, међу којима је био и   Извештај о извршењу буџета општине Чајетина за првих девет месеци ове године. Буџет се реализује планираном динамиком, рекао је председник СО Чајетина, а у токује завршна фаза израде буџета за 2023. годину која ће се пред одборницима наћи 15. децембра. Такође су усвојене одлуке о изменама финансијских планова за 2022. годину: ЈКП'' Водовод Златибор'' Чајетина , ЈП'' ГОЛД ГОНДОЛА ЗЛАТИБОР '', као и одлука о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта.

"Данас је Скупштина донела одлуку о повећању накнаде за уређење грађевинског земљишта у првој, другој, трећој и четвртој зони на Златибору. Одлука ступа на снагу од дана објављивања у Службеном гласнику, а примењиваће се од 1. јануара 2023. године. С обзиром на раст цена, инфлацију, поскупљење цена апартманског простора на Златибору, Скупштина је донела Одлуку о повећању цена које се крећу од 12, 5% до 17%, у зависности од зоне у којој се гради, а примењиваће се од јануара, тако да сви инвеститори који буду извршили уплату током 2022. године моћи ће то да ураде по старој цени, а од 1. јануара ће се примењивати нове цене," рекао је председник Скупштине,  Арсен Ђурић.

 Након спроведеног Огласа за отуђење грађевинског земљишта, донета су решења о отуђењу четири парцеле од којих су три на Златибору а једна у Бранешком пољу, као и неколико решења препарцелације, односно допарцелације ради исправке граница парцеле на самом Златибору.

"Донето је и седам одлука о уређивању грађевинског земљишта средствима инвеститора на Златибору, тако да је уговорено да се уради кружни ток код хотела "Олимп",  да се изгради улица од хотела "Торник" до будућег кружног тока на обилазници на Златибору, завршетак радова на згради и објектима КЈП "Златибор" Чајетина, измештање далековода на самом Златибору... Очекујемо да ћемо успети да до краја децембра урадимо и реализацију тих планираних радова", истакао је Ђурић.

Следећа седница СО Чајетина планирана је за 15. децембар.