Одговор општине Чајетина дневном листу Блиц

На званичном сајту општине Чајетина објављен је одговор на писање дневног листа Блиц о награди Академске уније Оксфорд. Саопштење преносимо у целости:

"Уместо да објавите наше одговоре на најбруталније увреде које је, на рачун Милана Стаматовића, специјално за Ваше медије (дневни лист "Блиц" и портал www.blic.rs) изговорио Чедомир Јовановић (9.12.2018), а потом и исписао Ваш колумниста Небојша Крстић (11.12.2018), где је г. Стаматовић, између осталих грозота, оптужен и да "подводи српску децу руским паликућама" - Ви који данас водите, некоћ часни "Блиц", отишли сте корак даље.

Јуче и данас сте председника општине Чајетина Милана Стаматовића частили новим "епитетима": "БЛАМАТОВИЋ Српски политичар освојио ПРИЗНАЊЕ ЛАЖНЕ УНИЈЕ ОКСФОРДА које украјински преваранти продају преко интернета за 3.000 ФУНТИ"!

Тиме сте се, "непристрасно и неутрално", и дефинитивно прикључили лову на Стаматовића, под покровитељством и спонзорством Српске напредне странке.

Данас, без пардона, тврдите да је признање "Иновативни менаџер године" које је, крајем септембра, уручено председнику општине Чајетина Милану Стаматовићу - (ма шта то значило) лажно. Ваш "високи извор познат само редакцији", наиме, "зна" да је Академска унија Оксфорда организација код које се награде могу пазарити по ценама од 3.000 до десетак хиљада фунти.

По ко зна који пут актуелна власт, у недостатку сопствених идеја и мањка правих резултата и награда, на једној, а поплаве "златних лавова", "најевропљанина" и осталих "европских најминистара", на другој страни, мора да критикује друге. Ово је само још један доказ да СНС машинерија увек има задатак да нападне политичке противнике.

Јасно се види да је Ваш текст злонамеран јер Општина Чајетина,  а ни Милан Стаматовић нису контактирани да одговоре на ове оптужбе.

Чињенице су следеће: Академска унија Оксфорда је контактирала Општину мејлом којим смо обавештени да се Чајетина налази у конкуренцији 50 локалних самоуправа из целе Европе за признање "Иновативни менаџер године". Ми смо Академској унији доставили кратак приказ свих наших активности и до сада реализованих пројеката са планом активности у наредном периоду. После процене, оцењивачка комисија  Академске уније Оксфорда је донела одлуку да ово признање припадне нашој локалној самоуправи.

Вест да је наша општина добила ову награду нас је обрадовала. Тим пре што ни у једном тренутку од нас није тражено никакво плаћање како би се добила награда.

Општина Чајетина није полиција, нити истражни орган како би проверавала да ли је неко регуларна или, како Ви тврдите, "лажна институција у Великој Британији".

А и Ви сте се, мало превише за један професионални медиј, запетљали у напредњачке кучине. Због чега сами себи скачете у уста, па, на крају текста у "Блицу", изнебуха, тврдите да "пословни модел ЕБА није незаконит јер, за разлику од универзитета који морају бити акредитовани за додељивање диплома, не постоји закон који би спречио компаније да додељују овакве нејасно дефинисане награде"!?

Па, дајте, одлучите се: је ли законито или није незаконито?

Јер, као што знате, Милан Стаматовић нигде није рекао да је дипломирао на Универзитету Оксфорд, али није купио ни диплому нити једног овдашњег инстант приватног унверзитета, као што су (то би било лепо да проверите, тужна господо из "Блица"...), редом, покуповали ваши "извори" из Српске напредне странке који су, истовремено, и инспиратори ове хајке на Стаматовића.

А да вам је било до истраживачког новинарства видели бисте једну чудну ствар: напредњаци, на својим интернет профилима, баш од овог септембра, нештедимице "шерују" линк ка једном негативном тексту о овој награди који је објављен у "Тајмсу", али - још пре годину и по дана.

У нади да ћете објавити овај одговор, не позивамо се на позитивно законодавство, већ на Вашу добру вољу.

Општина Чајетина

Служба за односе с јавношћу"