Одбојкашице Златибора на пријему код председника општине поводом историјског успеха

Одбојкашице Златибора на пријему у општини

Одбојкашице Златибора примљене су у општини Чајетина од стране општинског руководства поводом уласка у Прву лигу Србије, што је највећи успех у клупској историји. 

"Након великог успеха кошаркаша Златибора освајањем регионалне АБА 2 лиге и одбојкашице Златибора су постигле највећи успех у претходне две деценије постојања клуба, обезбедивши пласман у Прву лигу Србије, и тако и оне доказале да и из малих средина ничу велике екипе. Достојно сте презентовале општину, себе и своје породице и знајте да сте понос општине Чајетина и да ће општина и даље да улаже и помаже развој спорта, поготово младим људима као што сте ви,"

рекао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић на свечаном пријему одбојкашицама Златибора у част.

"Постајете узори будућим генерацијама, и овим резултатом сте показале да сте успешне, вредне и достојне и да можете да успете на свим пољима. Још једном хвала и желим вам пуно успеха у наредним такмичењима,"

додао је Стаматовић. Тренер женског ОК Златибор Станко Брашанац је нагласио да је у претходних годину дана био велики притисак на играчице и да је цела сезона стала у два сата игре у последњој утакмици првенства.

„Мислим да је за нас као екипу, самим тим и општину, која је највише помогла у целом том резултату, ово велики успех, рачунајући да је играчки кадар потекао из наше школе и захваљујући пожртвовању те деце, свих нас у клубу и управи. “

Капитенка Александра Пантовић се најпре захвалила тренеру Станку Брашанцу јер је веровао у екипу. 

"Хтела бих да се захвалим председнику и општини, као и нашој управи која нам је омогућила све ово, запосленима Спортског центра Чајетина, који су нам омогућили да имамо беспрекорне услове за рад и наравно девојкама које су изнеле сав притисак. Биле смо сложне, спремне и одлучне да уђемо у виши ранг где нам је и место."

Испред клуба се одбојкашицама захвалио председник Дејан Шкодрић који је рекао да зна да није лако свакодневно тренирати, викендом играти утакмице, а истовремено завршавати школске и све остале обавезе.

"Велико је то одрицање и  ми то ценимо и поштујемо. Није само утакмица против Ваљева овај успех, већ цела сезона - 18 победа, доста напорних гостовања, велики притисак на све нас, од нас на вас да мора да се добије. Можда смо један од клубова са најбољим условима што се тиче инфраструктуре и рада, и због тога понајвише треба да захвалимо нашој општини,“

закључио је Шкодрић. Да подсетимо, претходно су и кошаркаши Златибора били на пријему у великој сали општине поводом освајања АБА2 лиге, а тренутно се за виши ранг боре и футсалери Златибора и фудбалери Чајетине.