Одбојка: Златибор сигуран као фаворит (видео)

Одбојкашице Златибора на утакмици у дворани СЦ Чајетина

Одбојкашице Златибора победиле су Ивањицу са 3:0 у 20. колу Прве Б лиге на домаћем терену. Екипа тренера Станка Брашанца је 16. победом у лиги задржала место које води у виши ранг.

Чајетински тим је савладао последњу екипу у лиги по сетовима 25:22, 25:19 и 25:23, али екипа Ивањице је одиграла бољи меч у односу на први део сезоне. И поред начињених грешака, одбојкашице Златибора су одиграле довољно добро да дођу до максималног тријумфа. 

"Ја не знам овакву Ивањицу, дефинитивно су много напредовале и желим им много успеха, наеочито у млађим категоријама. Искрено, мало се јесмо намучили али је јако битна победа после изгубљене утамице у Врању. Значиће нам ова утакмица да се припремимо за преостале две утакмице у лиги и да дамо свој максимум како би остварили наш циљ, а то је да уђемо у Прву лигу Србије. Цела сезона је неизвесна, поготово за нас четири пет екипа које се боримо за виши ранг. Мислим да ћемо чекати резултате после сваке одигране утакмице.Дефинитивно је све на нама и да ћемо овде оправдати улогу фаворита,  

рекла је играчица Златибора Душица Кубуровић. Ова победа још више добија на значају јер долази после пораза у дербију од Врања на гостовању са невероватним преокретом. У овом колу до победа су дошле све четири првопласиране екипе, па је Лесковац 98 први са 18 победа, Ваљево друго са 17, а Златибор и Врање имају по 16, с тим што је чајетински тим бољи у међусобном скору и има бољу сет разлику. Зато ће одбојкашице Златибора отићи у Прву лигу ако победе на обе утакмице до краја сезоне, против ТЕНТ-а у гостима и Ваљева код куће.