Одбојка: Златибор потврдио победу из дербија

Одбојкашице Златибора на мечу против Стерије

Одбојкашице Златибора савладале су екипу Стерије са 3:0 у сетовима у надокнади четвртог кола Прве Б лиге Србије на домаћем терену у Спортском центру Чајетина.

Добру форму и освојене бодове из дербија са Врањем чајетинске одбојкашице су потврдиле против Стерије. Екипа Станка Брашанца није дозволила Београђанкама да се разиграју и дошле су до победе по сетовима 25:11, 25:22 и 25:17. Златибор је сада у групи од четири тима који имају учинак од седам победа и једног пораза и деле прво место.      

Све играчице домаћег тима које су у среду наступиле против Стерије су дале свој допринос, а поново је одлично функционисала одбрана, како на мрежи тако и у пољу. Није било потребе за много измена, а заврши поен постигла је млада Лена Гавовић на свом дебију.  

Ово је била пета узастопна победа за Златибор, који чини лидерски квартет са Ваљевом, Лесковцем 98 и Врањем, али сви учесници лиге истичу да се ниједна екипа не сме потценити. Чајетинке ће имати прилику да побољшају скор у суботу 11. децембра на гостовању екипи Ивањице која нема ниједну победу у првих осам кола.