Одбојка - Златибор домаћин у последњој утакмици Прве Б лиге (видео)

Одбојкашице Златибора у недељу уграју против екипе Ваљева

Одбојкашице Златибора дочекују Ваљево у последњој утакмици Прве Б лиге, а победа им доноси пласман у други ранг такмичења. Меч се игра у Спортској дворани у Чајетини у недељу од 18 часова. 

Чајетинске одбојкашице су на победу од великог успеха којим би била крунисана двадесета годишњица постојања клуба. У Прву лигу улазе три клуба, Лесковац је већ обезбедио прво место, за преостала два боре се управо Златибор и Ваљево, али и Врање које у последњем колу игра против Лесковца. 
 

„Неке ситнице, неки детаљи, предпостављам да ће одлучивати. Мислим свако би волео, и они и ми да добијемо са 3:0, али ако дамо максимум, и Ваљево и ми, предпостављам да ће бити густа утакмица као што је и у Ваљеву била. И у тој утакмици о победнику су одлучивали ситни детаљи. Ово је више ствар неке концентрације, хладне главе, срца, већа жеља, мада је жеља једнака и код њих и код нас“, каже тренер Златибора Станко Брашанац.  

У првом делу сезоне у Ваљеву домаћин је победио са 3:2 у сетовима после велике борбе уз добру игру Бојане Челић и техничаке Марте Ристивојевић. За разлику од првог меча у ваљевском тиму неће бити Александре Шћекић.Тренер Златибора Станко Брашанац каже да се екипе добро познају и очекује тежак и такмичарски јак меч, али да у том смеру уопште не размишља. 
Екипа Златибора може бити на прва три места чак и у случају пораза ако Врање изгуби у Лесковцу, али тренер Брашанац истиче да екипа не размишља од калкулацијама већ само о победи. 
 

„Обе екипе играју веома сличну одбојку, борбено, где се велики део тактике односи на одбрану. Играју добро и у блоку и у пољу, нападачки и у свим осталим сегментима смо ту негде, тако да ће нијансе одлучивати“.

Одбојкашки клуб Златибор позива све навијаче и љубитеље спорта да дођу у чајетинску дворану и пруже подршку за највећи успех у историји клуба.