Одбојка: Прва победа Златибора максималним резултатом (видео)

Утакмица Златибора и Батајнице

Одбојкашице Златибора победиле су Батајницу са 3:0 у седмом колу Прве лиге Србије у Спортској дворани Чајетина. Домаћа екипа је први пут у овој сезони дошла до тријумфа без изгубљеног сета. 

Чајетинке су надиграле Батајницу по сетовима 25:16, 25:20, 25:22 и тако дошле до четврте победе у сезони, па ова два тима сада имају половичан учинак. 

Екипа Станка Брашанца је одиграла један од најбољих мечева у овој сезони, а добра игра целог тима започета је од првог сета. Већина нападачких идеја је имала добар пролаз што се видели и по комотној предности стеченој на почетку. У сличном ритму се играо и други сет, али је све пореметила повреда Тијане Цветановић средином сета. Играчица Златибора је повредила колено и уз бол је изнета са терена уз велики аплауз подршке од публике. 

На игри чајетинског тима се осетио шок због повређене саиграчице, па гошће хватају прикључак, али је неколико добрих одбрана донело освајање и другог сета. Трећи део игре отворен је серијом 4:0, a иако је Батајница држала прикључак, није имала решења у финишу за коначних 3:0.

Златибор после осам кола има скор 4/4 и остаје у средини табеле, а непоражени Јединство и Београд играју дерби лиге у понедељак у Ужицу. У следећем колу Златибор игра против нишког Студента у гостима.