Одбојка: Оптимизам пред први меч у Чајетини (видео)

Одбојкашице Златибора у првом мечу на домаћем терену у овосезонској Првој Б лиги дочекују екипу Дунава у другом колу након доброг почетка сезоне који је крунисан утакмицом против суперлигашког тима у осмини финала Купа Србије.

https://www.youtube.com/watch?v=MvqOAT_jdZY

Сезона је започета трофејом у првостепеном Купу до ког се стигло победама над Ивањицом, Јединством и Таковом што је чајетински тим одвело у главни жреб осмине финала Купа Србије заједно са најбољим клубовима у држави. Може се рећи да је пораз од екипе Железничара у Лајковцу очекиван јер се ради о прваку Србије од пре две године за који наступа неколико играчица са искуством из репрезентације.

Први лигашки меч у сезони играчице Станка Брашанца су одлично одиграле против Радничког у Крагујевцу, једне од екипа које су се летос појачале. Према речима тренера Брашанца, екипа је у Крагујевцу одиграла смирено и зрело, нарочито у одбрани.

Добре игре из Купа и првог кола, као и ново искуство из меча са Суперлигашем добра су увертира пред први домаћи меч у лиги. У Чајетину долази београдски Дунав, који је из нижег ранга ушао по конкурсу за попуњавање лиге.

Утакмица другог кола игра се од 20 часова у дворани Спортског центра Чајетина, после кошаркашке утакмице Златибора и Слободе. Из Прве Б лиге ове сезоне ће се три екипе промовисати у виши ранг, а лига ће пред следећу сезону бити расформирана због новог формата такмичења. У новој сезони Одбојкашки клуб Златибор ће имати такмичарске селекције у кадетској и пиониркској генерацији.