Одбојка: Највећи успех у историји "Златибора"

Одбојкашице славе победу

Одбојкашице Златибора највећи успех у двадесетој години од оснивања клуба пласманом у Прву лигу  односно други ранг Српске одбојке. 

До кључне победе дошло се у последњем колу такмичења  против Ваљева са 3:2,  по сетовима: 25:14, 16:25, 21:25, 28:26, 15:8.

Тријумф над директним конкурентом је остварен након велике борбе  и резултатских успона и падова, али Чајетинке су ношене подршком домаће публике која је и у овом пресудном моменту била уз них биле боље. 

У  петом сету који је одлучио победника Чајетинке су направиле серију 9:1 чиме су задале коначан ударац гошћама. Ипак, после меча су обе екипе славиле на терену јер се овим резултатом и Ваљево пласирало у виши ранг па се у Чајетинској дворани заиграло заједничко коло ком су се придружиле и девојчице из омладинског погона Златибора.

Једна од најбољих играчица у тиму Станка Брашанца, Душица Кубуровић објавила је да јој је ово био последњи меч у каријери. Златибор сезону завршава на другом месту Прве Б лиге са 18 победа и четири пораза. Исти скор имају Ваљево и Врање које је ипак остало без пласмана због мањег броја бодова. Сезону је као прва завршила екипа Лесковац 98 са 19 победа и три пораза.  
Улазак у Прву Б лигу је веома значајан јер од наредне сезоне лиге мењају формат па ће тако трећи ранг бити раздвојен у четири територијалне групе. 
Уз то сјајна сезона је и круна двадесет година постојања клуба.