Одбојка: Чајетинске одбојкашице почеле са радом

Окупљање одбојкашица Златибора

Играчице Одбојкашког клуба Златибор под вођством тренера Станка Брашанца одрадиле су први тренинг у Спортској дворани у Чајетини. Освежена екипа почела је припреме за другу сезону у Првој лиги Србије.

Окосницу чајетинског одбојкашког тима у у новој сезони чиниће домаће играчице које су екипу водиле на успону кроз рангове у претходним годинама. Предвођене капитенком Александром Пантовић, ту су и сестре Анђела и Исидора Тошић, Милена Власоњић и млађи део екипе у којој су Тијана Видић и Тамара Рњаковић.

Тим који ће и у овој сезони водити Станко Брашанац уз помоћ Снежане Томић и кондиционог тренера Сретена Божовића на првом тренингу поздравили су председник клуба Дејан Шкодрић и члан управног одбора Милоје Рајовић.

У екипи више нису Ксенија Перић, Александра Спасенић, Анђела Јовановић и Аница Нинчић. Као њихове замене ангажоване су: Анђела Арсић која игра на позицији либера, њена годину млађа сестра Јована -  на позицији коректора и Теодора Јањушевић на место примача. Сестре Арсић из Краљева заједно су наступале за Економац, Техничар, Смеч 5 и Србијанку из Ваљева у ком су се добро показале против Златибора прошле сезоне. Јањушевић је у каријери играла за Омладинац из Инђије, Нови Сад, Будућност из Подгорице, Албатрос из Херцег Новог и Јахорину.

Према тренутном плану, екипа ће припреме спровести у Чајетини уз одлазак на предсезонски турнир у Сарајеву и одигравање пријатељских и Куп утакмица. Почетак такмичарске сезоне биће средином октобра.