Од 25. новембра до 10. децембра кампања "16 дана активизма против насиља над женама"

Данас је почетаk кампање "16 дана активизма против насиља над женама"  која траје завршно са 10им децембром - Међународним даном људских права.

Ове године активности Кампање су ограничене здравствено безбедносним мерама због вируса Ковида 19 и због тога женски центар Ужице ће организовати активности у складу са донетим  мерама   Владе  Републике  Србије.

25. новембра –у 13 часова испред просторија ЖЦУ организовано је стајање активисткиња са наранџастим обележјима  Кампање 16 дана активизма у борби против мушког насиља над женама.

Дистрибуираће се информативни   материјал са  обележјима Кампање за 12 женских сеоских удружења са  подручја југозападне Србије .

Дистрибуираће се и материјал здравственим институцијама на Златиборском  округу са информацијама о услугама и другим информацијама које су од значаја за жене са искуством  насиља.

Биће организован разговор на ТВ Лав са темом дигиталног насиља међу младима са посебним освртом на родно засновано насиље.

Такође, биће подељени и садржаји на тему препознавања првих знакова насиља у везама код младих који је настао као резултат рада са младима и њихових идеја и предлога. Садржај ће бити подељен на  званичним странама друштвених мрежа Женског центра Ужице док ће их млади делити на личним профилима.

За сваки дан 16 дана активизма предвиђена је једна тема .

Одржаће се и ОН ЛИНЕ округли   сто   на коме  ће бити приказани резултати анализе о примени  Закона о спречавању насиља у породици   на Златиборском, Моравичком и Рашком округу.

Одржаће се  ОН ЛИНЕ конференција у сарадњи са Аутономним женским центром из Београда   на тему Шта су аутономне женске куће и зашто их Србија нема?

Материјал са конференције биће снимљен и дистрибуиран у емисији ТВ Форум.