Објављене збирке задатака за завршни испит

Збирке задатака за припрему осмака за завршни испит из српског, односно матерњег језика, математике и комбинованог теста, са задацима из биологије, географије, историје, физике и хемије, објављене су 22. јануара, на српском и језицима националних мањина.

Свака збирка садржи по 450 задатака, распоређених на основни, средњи и напредни ниво, а на крају публикација налазе се решења.

Све три збирке заједно коштају 790 динара. Појединачно, цена збирке за српски или матерњи језик је 340 динара, збирка за математику кошта 230 динара, а комбинована збирка 220 динара. За оне који желе да вежбају задатке и ван ових збирки, у продаји су и тестови са завршних испита претходних година.

У изради збирки, које ће ђацима приближити модел задатака који ће се наћи на завршном испиту у јуну и омогућити им да самостално вежбају и проверавају знање, учествовало је око стотину наставника из основних и средњих школа и са факултета, чиме је осигуран њихов квалитет. Задаци су усклађени са наставном праксом и образовним стандардима.