Обележавање школске славе у ОШ „Миливоје Боровић“

У ОШ „Миливоје Боровић“ свечаност обележавања школске славе je организована у недељу приредбом у матичној школи у Мачкату  у 11:00 часова, а и у издвојеним одељењима у Шљивовици у 10:00 часова и Кривој Реци у 12:00 часова.

Директорка школе , Ана Ристановић, поздравила је  све присутне и изразилa задовољство што  се овај дан прославља сећајући се на  лик и дела великог миротворца , духовног градитеља српске цркве, државе, просвете и културе, светитеља и просветитеља Саве. Такође, рекла је да пут светосавља треба помињати и пратити сваког дана, а код деце неговати  и развијати важне особине: поштовање, скромност и искреност.

Школску славу, којој је присуствовао велики број родитеља, ученици су обележили пригодним програмом који  су спремили заједно са својим учитељима и наставницима. Затим је уследило резање славског колача. Отац Мирослав  Неђић пресекао је славски колач и пригодним речима поздравио ученике и наставнике  честитајући им славу.

На нивоу школе, и ове године је организован ликовни конкурс са темом „Савиндан“ за ученике старијих разреда. У матичној школи у Мачкату награде су припале следећим ученицима :  1. место  припало је Кристина Матовић и Марија Златић, 2. место Марини Бајић, а 3. место Сари Шопаловић и Вањи Дуловић.