Обележавање Петровдана у Сирогојну

Традиционално у Сирогојну 12. јула пригодним програмом обележава се Петровдан, црквени и народни празник посвећен светим апостолима Петру и Павлу.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=jdw88oL4M_k

Програм ће почети Архијерејском литургијом у Цркви Светих апостола Петра и Павла у 8 часова. Затим следи реконструкција петровданских обичаја у Музеју Старо село, где ће се правити венци од петровског цвећа.

Поподне програм почиње у 17.45 дефилеом матураната и учесника програма од библиотеке до Цркве. Kултурно уметнички програм почиње у 18 часова испред Цркве Светих апостола Петра и Павла.

Вечерњи програм почиње у 20 часова концертом Елизабете Бети, добитнице признања најбоља естрадна уметница дијаспоре.

Главни догађај вечери је солистички концерт Снежане Ђуришић почиње у 21 сат. Снежана Ђуришић је прошле и ове године добила прегршт награда од којих су најзначајније Бечки Оскар популарности — најквалитетнија женска интерпретација (2018), Естрадно-музичка награда за животно дело од стране Савеза естрадно-музичких уметника Србије (2018), Дама године - за рад, стваралаштво и изузетан допринос (2019) и Повеља за животно дело Kултурно-просветне заједнице Србије (2019).

Обележавање Петровдана организује МЗ Сирогојно уз помоћ и подршку општине Чајетина, ТО Златибор, СЦ Чајетина, Музеја Старо село, Златиборског еко аграра,Туристичко удружење Сирогојно.