Новогодишња приредба у изведби "Зрачка" (видео)

Дневни боравак за децу са сметњама у развоју "Зрачак" и ове године традиционално је припремио представу у просторијама чајетинске библиотеке Љубиша Р. Ђенић. Након занимљивог програма уследило је дружење са Деда Мразом и додела пакетића.

https://youtu.be/n_DgVdjFWj0

Веома је важно да деца и млади са сметњама у развоју буду равноправни и активни учесници локалне заједнице и да се осећају једнако вреднима. Сходно томе, у библиотеци Љубиша Р. Ђенић, корисници услуга дневног боравка "Зрачак", извели су новогодишњу приредбу заједно са ученицима основне школе "Димитрије Туцовић". Приредба је на неки начин била и захвалност Удужења грађана Златиборски круг, свим донаторима који су им ове године  на било који начин помогли.

"Ова приредба је уједно и начин Дневног боравка "Зрачак" и Удружења грађана Златиборски круг, да се захвале свима онима који у току године долазе у наш дневни боравак и који су подршка у реализацији наших различитих активности. Деца из основних школа се радо одазивају позиву и сваке године све су бројнији а традиционално се трудимо да окупимо све оне људе који су нам значили и који су нас подржали на разе начине-донације у виду пакетића, новчане помоћи за радионичарски материјал итд.", каже Јагода Јеремић, потпредседник Удружења грађана Златиборски круг.

Догађају су присуствовали представници локалне самоуправе, локалних институција, приватних и јавних предузећа као и породице корисника услуга "Зрачка". Након успешно изведене приредбе уследило је дељење пакетића деци и младима са сметњама у развоју и сликање са Деда Мразом а гости су добили поклоне у виду бомбона и честитки.

"Наше припреме за приредбу трају отприлике два месеца. Корисници свакодневно вежбају и улажу доста труда, радују се том дану и дружењу. Циљ приредбе је да се наши корисници упознају са људима из локалне заједнице, да покажу своја умећа и знања и заједничко дружење са присутнима", рекла је Марина Кутлешић

Корисници дневног боравка "Зрачак" и ове године пакетиће су добили од стране Црвеног крста који годинама уназад мисли о њима. Такође, "Зрачак" је добио веома вредне поклоне и од Угоститељско туристичке школе у Чајетини у виду материјала за радионицу, едукативних материјала и прибора за кухињу.

Данка Миловановић   [easy_image_gallery gallery="366"]