Нови начин рада ОШ "Димитрије Туцовић" (видео)

У складу са новим одлукама Кризног штаба и Владе, школе у Србији ће од почетка наредне седмице кренути са новим начином рада, прилагођеним новим околностима у борби са епидемијом COVID-а.

Ученици нижих разреда ОШ Димитрије Туцовић (1-4.) ићи ће у школу као и до сада, док ће ученици од 5. до 8. разреда прећи на онлајн наставу, тј. пратиће градиво од куће.

-Онлајн настава подразумева праћење часова на РТС-у и рад са наставницима преко платформе за учење, а наша школа је за то одабрала Google учионицу. Има различитих мишљења о том виду наставе, јер ништа не може заменити живу реч и контакт између наставника и ученика. Наставници ће се, наравно, трудити као и до сада да на што бољи начин презентују градиво - каже педагог, Јелена Жугић.

Вирус је у последње време појачао присуство у овој општини, тако да је успео да продре и у основну школу.

-Ситуација са COVID-ом се мења из дана у дан. Тренутно, код нас је двоје запослених позитивно, а код двојице ученика је потврђена инфекција, али они су добро и већ се враћају у школу. У изолацији је 21 ученик, углавном они који су били у контакту са зараженим родитељима, а шесторо ученика похађа онлајн наставу по одлуци родитеља. Заиста смо предузели све мере које су прописане законом - све учионице су опремљене средствима за дезинфекцију, а морам да похвалим и ученике, који су веома дисциплиновани и носе маске, иако смо мислили да ће им то представљати неку врсту проблема.

У складу са ситуацијом, школски календар ће бити промењен, тј. зимски распуст ће почети знатно раније, 21. децембра и трајаће до 18. јануара.

https://www.youtube.com/watch?v=aWVmAp3VuEk И. Јанковић (фото: архива)