Нордијска репрезентација Србије наступа на Светском првенству у Словенији

плакат

Свечаним програмом синоћ је отворено Светско првенство у нордијским дисциплинама које се од 21. фебруара до 5. марта  одржава на Планици. Заставу Србије је на отварању такмичења носила најбоља смучарка Србије, Ања Илић.

У наредне две недеље више стотина спортиста из 64 земље ће се надметати у 24 дисциплине. Најбројније су смучарске дисциплине где ће бити 12 такмичења, биће организовано 7 такмичења у скијашким скоковима и 5 комбинованих дисциплина.

Србију ће на овом такмичењу представљати Тарик Аслани, Ања Илић, Ана Јеремић, Андреа Марковић, Милош Милосављевић и Ђорђе Пауновић, а главни тренер репрезентације је Мина Илић.

Првог дана такмичења у квалификацијама и трци на пет километара ће наступити Андреа Марковић (старт у 12:02:30, редни број 5) и Ана Јеремић (старт у 12:07:30, редни број 15). У мушкој конкуренцији у трци на десет километара ће наступити Тарик Аслани (13:32:00, редни број 11), Ђорђе Пауновић (13:40:00, редни број 19) и Милош Милосављевић (13:46:30, редни број 33). Првих десет такмичарки и такмичара ће се кроз квалификације пласирати у финалне трке у женској (10 км) и мушкој конкуренцији (15 км). У финале трке на 10 км која је на програму 28.фебруара већ се пласирала Ања Илић.

Другог дана такмичења, сви смучари из Србије ће наступити у дисциплини спринт.

Нашим спортистима желимо пуно успеха на предстојећем такмичењу и добре резултате.