Радови на гасоводу почињу у фебруару (видео)

Ministarka

До 2023. године потпуно ће бити завршен гасовод на подручју Златибора и општина Прибој, Пријепоље и Нова Варош. Вредност инвестиције је 40 милиона евра, а радови ће почети у фебруару наредне године, саопштила је министарка енергетике и рударства, Зорана Михаиловић.

https://www.youtube.com/watch?v=RijAJHoVYIw

Извештај за овај капитални пројекат за западну Србију већ је усвојен за седницу Владе и први радови почели су на Златибору.

"Прави, конкретни, озбиљни радови практично ће почети почетком следеће године, већ у фебруару месецу. Дакле, ми причамо о 80км гасовода и 40.000.000 евра вредности инвестиције. Искрено се надамо да ће то бити завршено за годину дана и требало би да 2023. године имамо потпуно завршен гасовод Златибор-Нова Варош-Прибој-Пријепоље и верујем да ћемо у томе и успети";

Што се тиче тренутне енергетске ситуације Министарка Михајловић је рекла да се цене за домаћинства неће мењати до краја грејне сезоне а измене се тичу индустријскиј потрошача.

"Оно што се тренутно дешава јесу одређене цене које се мењају пре свега за индустријске потрошаче и то је нешто на чему сада покушавамо да радимо и да нађемо заједнички језик између Електропривреде Србије и индустрије како то не би директно утицало на нашу конкурентност".

Министарка Михајловић је још додала да је за Србију сада најважније да струје има као и довољних количина свих енергената.

  Прилог: ТВ5 Ужице