Успешна сезона каубојског града "Ел пасо сити" (видео)

Ел пасо

На само 14 километара од Златибора, на магистралном путу који води ка Јадранском мору, смештен је комплекс "Ел пасо сити". Идеју за овим садржајем власник је "куповао" на путовањима и с обзиром да је родом из ових крајева одлучио је да својим земљацима понуди нешто ново. 

https://www.youtube.com/watch?v=sPI0ramrmc4&ab_channel=TV%C4%8Cajetina

Сасвим необична атракција у понуди је на Златибору од 15. маја протекле године. Каубојски град "Ел пасо сити" за годину и по дана рада привукао је велики број туриста а својом необичношћу подједнако је постао занимљив посетиоцима свих узраста, посебно љубитељима вестерн филмова. Смештајни капацитет  Ел паса је око 100 лежајева а гости могу преспавати у шатору, каравану, хотелу или златиборској брвнари. Од додатних садржаја ту је ресторан, кафе посластичарница, музеј старих предмета, теретана, родео, игралиште за децу.

"Ове године је у односу на ту индивидуалну посету од прошле године доста мање посетилаца али је зато било доста више смештаја. Покушавам на све могуће начине да уважим мишљење гостију који ту долазе. Прошле године је било примедби да је мало садржаја сем видети па сам у понуду од ове сезоне убацио родео за јахање, секометар, лук и стрела, пуцање из пиштоља. За децу је направљена тјубинг стаза и свакако ћемо се и на даље трудити да понуду проширујемо", рекао је Милија Чумић, власник "Ел пасо ситија".

Овај необичан спој Америке и Србије у периоду од 1860-1890. године многи ће имати прилику да осете и упознају се са животом тога доба. Различити смештајни објекти, српска и америчка кухиња, култура, музика, све је то део понуде која овај комплекс чини јединственим. А шта је то што највише привлачи пажњу пролазнике имали смо прилику да чујемо из прве руке.

"Видели смо на друштвеним мрежама па смо решили  да посетимо каубојски град и баш је лепо и сређено", рекао је Милош из Бајине Баште.

"Често пролазим ка Црној Гори и све сам у пролазу гледао ово каубојско насеље. Занимало ме је како изгледа и данас сам одлучио да свратим. Све је занимљиво али ми се ипак највише допада овај део из вестерн филмова", каже Марко Орељ из Новог Сада.

"Први пут сам овде и свакако да бих свима препоручио да дођу јер стварно вреди обићи а највише ми се допао овај амбијент индијског села", рекао је Стефан Савић из Бајине Баште.

Тематски парк од 1. новембра до 15. децембра биће затворен за посетиоце и у том периоду акценат ће се ставити на проналажење решења у смештајном капацитету како би се свим заинтересованим посетиоцима омогућио боравак и у зимском период.

Данка Миловановић