Изложба групе аутора под називом „Требиње и Херцеговина као инспирација уметника“

Изложба Златибор

У петак, 22. октобра 2021. године у Галерији Културног центра Златибор, са почетком у 19 часова биће уприличено отварање изложбе групе аутора под називом „Требиње и Херцеговина као инспирација уметника“.

Изложба посвећена Требињу и Херцеговини настала је у току 2020. године кад је цео свет био у изолацији и углавном у виртуелном свету. Тада је настала идеја да преко друштвених мрежа буде спроведена промоција како Требиња, тако и Херцеговине. Искоришћене су лепоте Требиња, које су постављене на друштвене мреже, приликом чега су почели да се јављају први уметници из Украјине, Русије, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске, Албаније, Турске и Немачке са својим сликама. Очарани лепотом, већина је имала утисак да је реч о бајковитом крају. Тако је у току два месеца, за потребе виртуелнеизложбе, стигло  преко 120 радова од преко 100 уметника из целог света.

Крајем децембра 2020. године отворена је изложба и трајала је све до фебруара, када се сели у Гацко у Културни центар. Након тога, 27. априла, изложба је отворена у Народном музеју Панчево. Касније, од 3. августа, изложба је постављена и у Београду, у кући Ђуре Јакшића у Скадарлији. Отварање новосадске изложбе било је 4. октобра, а од 22. октобра ова изложба групе аутора под називом „Требиње и Херцеговина као инспирација уметника“ се одржава и у Културном центру Златибор и биће постављена до 4. новембра. Након свих гостовања, изложба се враћа у Требиње.