Његуш: "Бод нам значи на психолошком плану"

После ремија са Спартаком 1:1 у првом колу пролећног дела првенства тренер Златибора Зоран Његуш је задовољан освојеним бодом и каже да ће много значити на психолошком плану.

Тим из Чајетине је одиграо два различита полувремена, и како је меч одмицао, игра је била све боља да би до изједначења дошли поготком Стефана Вукића у 85. минуту. Суботичани су од почетка били бољи тим, имали су више шанси, промашили и пенал, али фаворизовани тим Владимира Буача није успео да освоји сва три бода па остаје на петом месту.

"Истина је да смо ушли мекано, бојажљиво, деконцетрисано у меч и са превише респекта у првом полувремену. Искрено, могао је да води Спартак са 2:0 већ у првом полувремену, да нас матира и заврши утакмицу. Касније, са изменама где сам увео и другог шпица и преласком на формацију 4-4-2 могу рећи да смо се и тргли у другог полувремену, али смо имали и среће јер Спартак није искористио пенал, али опет морам да похвалим жељу и храброст мојих играча јер нису пали. Можда их је тај промашени пенал подигао, тако да смо изједначили, а имали смо још неких дешавања у 16 метара,"

речи су тренера Златибора који је дошао до 16. бода и налази се на 18. месту, а што се тиче резултата конкуренције Инђија је изгубила од Чукаричког (0:1), Напредак је поражен од Партизана (1:3), Рад је победио Пролетер (1:0), у дербију зачеља је Бачка победила Мачву (2:0) док је прва екипа изнад зоне испадања Нови Пазар поражен од Црвене звезде (1:3).

"За нас је велики бод у првом колу, табела показује све о Спартаку, ми смо под много већим психолошким притиском. Нећу да кажем да Спартак није био, али они су уиграна екипа, играју заједно, нису имало много промена. Ми имамо доста нових играча, биле су кратке припреме, четири недеље . Имамо и неспремних играча, треба то уиграти, а од почетка првенства је за нас свака утакмица финална утакмица. На психолошком плану ће нам овај бод много значити,

закључује Зоран Његуш, тренер Златибора који у наредном колу гостује Пролетеру, екипи која је минулог викенда у поменутом мечу поражена од "грађевинара" на Бањици.

https://www.youtube.com/watch?v=S6yPxgKclyE&feature=emb_logo М. Ј.