Низом садржаја и нових подухвата Чајетина обележава Дан општине

По дугогодишњој традицији, златиборска општина Чајетина 30. јуна прославља свој општински празник. Ове године Дан општине биће обележен низом садржаја који су круна дугогодишњих капиталних инвестиција и великих улагања у развој како Чајетине и Златибора, тако и околних села.

Један од најважнијих догађаја за општину Чајетину свакако ће бити 29. јун, када ће на Златибору у рад бити пуштено Постројење за пречишћавање отпадних вода. Једно од најсавременијих у Србији и овом делу Европе, постројење ће омогућити да отпадне воде са Златибора теку чисте ка дринском сливу, а подземне и друге воде које теку у близини буду у потпуности заштићене од загађења. Постројење се налази поред тока речице Обудовице, око два километра низводно од туристичког центра Златибора. Свечана церемонија пуштања у рад је у уторак 29. јуна у 12 часова.

Као и претходних година прослава Дана општине Чајетина биће увеличана манифестацијом ''Видовданске културне свечаности'', која ће ове године бити уприличена у суботу 26. јуна у сали Културног центра Златибор, са почетком у 18 часова. У оквиру свечаности заслужни добијају признања „Витез Србије“. Ове свечаности организују се 12. пут заредом под покровитељством општине Чајетина, уз подршку Туристичке организације Златибор.

У недељу 27. јуна у селу Јабланица биће одржан традиционални ''Сеоски вишебој'', манифестација са дугом традицијом, која представља такмичење у традиционалним занатима, вештинама и спортовима. Приказује и негује занате и вештине које полако нестају, а који су врло живописни и чине препознатљив мотив Златибора.

Прослава Дана општине биће увеличана са још два значајна догађаја. У петак 25. јуна у 12 часова Комесаријат за избеглице и општина Чајетина уручиће кључеве од 12 станова избегличким породицама из БиХ и Хрватске. Зграда са становима изграђена је у чајетинском насељу Ћетен.

У понедељак 28. јуна у 13 часова биће одржана конференција за медије у Бранешцима поводом отварања Пословне зоне ''Бранешко поље'', а истог дана се обележава и Дан Библиотеке ''ЛЈубиша Р. Ђенић'' Чајетина. У оквиру обележавања Дана библиотеке у 20 часова биће отворена изложба слика Ђорђа Станића.

Свечаности поводан Дана општине биће крунисане свечаном седницом Скупштине општине Чајетина, заказаној за 30. јун у 12 часова у сали Културног центра Златибор.

Туристичка организација Златибор узеће учешће у свим активностима које је општина Чајетина припремила у предстојећим данима. Сваки од догађаја има посебан значај за туризам Златибора, а велики допринос који општина Чајетина даје култури, привреди, туризму и очувању животне средине Златибора, уз вредна улагања у многе важне подухвате, најбољи су показатељ јасне визије и сигурних корака којима ова локална самоуправа корача ка будућности.