Нерадни дани за Ускрс и 1. мај

нерадни дани

Ускрс и Празник рада ове године у суштини дели само четири радна дана. Православци славе Васкрс 24. априла, а слободни дане ће бити од петка 22. априла до наредног понедељка (25. априла). Други дан након Ускрса односно Ускршњи уторак, биће радни дан, када ће бити слободни само они који успеју да повежу Ускрс са нерадним данима за 1. мај.

Ове године, нерадни дани за ускршње и првомајске празнике ће се, као и распуст, делимично разликовати за Војводину и остатак Србије. 

Наиме, део ђака, они који живе у Војводини, имаће пролећни распуст из два дела. Први део почеће већ у петак, 15. априла и трајаће до 25. априла, да би период од 26. до 30. априла био радни. Због празника рада, неће се радити ни 2. ни 3. маја.

За породице које живе у Војводини, а имају школску децу, период за пролећни одмор, евентуално путовање и предах биће у недељи пре православног Ускрса.

С друге стране, у остатку Србије, ученици основних школа имаће пролећни распуст од 22. априла 2022. до 3. маја, па ће први школски дан бити 4. маја.

Међутим, на основу школског календара објављеној на веб страници Министарства просвете науке и технолошког развоја, средњошколци ће од 26. до 29. априла да похађају наставу.

Нерадни дани, у целој држави, биће 22, 23, 24. и 25. април, као и 1, 2. и 3. мај.