"Народни посланик" за сва времена

Представа "Како живот" ужичког Народног позоришта била је само загревање за све оно што ће се публици Чајетине, Златибора као и другима који бораве на овој планини, понудити у наредном периоду. Већ 4. децембар у 20.00 часова у Културном центру Златибор  на реду је позоришна представа "Народни посланик". 

"Тешко је пред ваше гледање „Народног посланика“, Бранислава Нушића у изводјењу ансамбла Народног позоришта Ужице, одолети обећању да ћете видети добру представу. О пуном поготку стављања на репертоар драмског текста најбољег српског комедиографа не би требало да се троше речи.

Поново истицати толико важну потребу да се гледалац, бар за кратко време отргне од туробне и депресивне стварности и озари смехом који води ка комедијској катарзи радости игре, такодје да је депласирано. Можда би требало само подвући антиципаторско, дубински слојевито и визионарско Нушићево познавање нашег менталитета, карактерних особина и из тога следујућих односа. Острашћени, амбициозни и бескрупулозни у нашим сурово озбиљним настојањима да приграбимо власт, моћ, богатство и доминацију над другим људима, били смо смешни и недорасли и 1883.године када је поштовани Бен Акиба написао „Народног посланика“, сурово смо смешни и данас, а смех нас чека и у будућности... У театарским кућама које добро промишљају репертоарске потезе, такозвани „грндиозни“ ликови из драмске литературе се стављају на репертоар само ако у дотичном позоришту постоји актер који може да се избори са габаритом и сложеношћу фабулозног лика. У једначини Народног позоришта Ужице нема непознаница: "Народни посланик" + Јеврем = Слободан Љубичић ", написао је проф. Славенко Салетовић.

Продаја карата вршиће се на билетарници Културног центра на Златибору од 16.00 часова на дан представе.Цена карте: 400 динара.