Најава Дечје недеље

Дечји вртић „Радост“ ће разноврсним програмом и овог октобра обележити Дечју недељу. Малишани ће кроз разне активности моћи да се поиграју, забаве, а уз помоћ својих васпитача и родитеља , као и сваке године припреме маскембал у којем ће моћи да уживају и наши суграђани.

Од 3. до 8. октобра деца вртића „Радост“ обележиће на креативан начин седмицу која је посвећена њима. Од представе „Успавана лепотица“ која ће им бити поклоњена у понедељак, преко дружења са старијим другарима из ОШ „Димитрије Туцовић“, излета у Мокру Гору , до припремања маскенбала и игара без граница, , малишани ће имати прилику да покажу шта знају и колико су маштовити и спретни.

„Трудимо се да сваке године игре буду различите, да не буде монотоно, тако да ће ове године бити 5-6 игара у којима ће се такмичити деца припремног предшколског програма из Чајетине, Златибора и издвојених одељења месних заједница. Биће то крос, затим такмичење да се у што краћем времену убаци што више лопти у корпу, гађање у мету, штафетна трка...“ , објашњава нам Милан Туцовић, педагог Вртића.

Sequence 01.Still002

Поред забаве, предшколци ће имати и прилику да се друже са мало старијим другарима у основој школи, упознају будуће учитеље који ће их водити, од следеће јесени, кроз четири разреда школе. Васпитачи вртића „Радост“ практикују ово дружење као својеврстан вид премоштавања почетне треме од другачије средине и мало већих обавеза, каже Туцовић.

Маскенбал је предвиђен за крај радне седмице. Овогодишња тема је екологија, јер од прошлог новембра Предшколска установа „Радост“ из Чајетине има статус еколошког вртића, а мандат се завршава овога новембра. Једна од предвиђених активности током трајања мандата била је и организовање маскенбала са еколошком темом, а то ће, ни најмање не сумњамо, пружити могућност да маштовитост родитеља и деце дође до пуног изражаја. Како ће шетња малишана под маскама бити уприличена кроз саму Чајетину и Златибор, тако ће и наши суграђани имати задовољство да уживају у једном од најлепших призора.

Мирјана Ранковић Луковић, www.zlatiborpress.rs