Награђени ђаци са запаженим резултатима на свим нивоима школских такмичења (видео)

награде

Као увертира пред данашњу свечаност обележавања Дана школе „Димитрије Туцовић“, ђаци ове чајетинске школе су, у присуству родитеља, учитеља и наставника,  примили јуче дипломе и награде за остварене запажене резултате на свим нивоима школских такмичења. 

Ова школска година, и ако ометена епидемиолошком ситуацијом, била је успешна за ђаке  ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине. Око сто ђака примило је дипломе и награде за показани успех на школским такмичењима, а оно што је истакла директорка школе, Милка Васиљевић, много њих остварило је запажен успехе од школског до републичког такмичења из више предмета.

 „ Враћамо се у она стара, добра времена када можемо овде, у Библиотеци,  уочи Дана школе, наградимо најбоље ученике. Општинска и окружна такмичења су завршена, остао је још делимично републички ниво такмичења да се одржи. Могу да се похвалим да смо ове године, упркос тешким временима и он-лајн настави, постигли запажене резултате. Поређења ради, прошле године смо имали  осам ученика на републичком такмичењу, а ове године десет или једанаест њих. Значи, тај се број континуирано повећава. Ми смо кренули једном узлазном путањом, а то значи да се све више наставника укључује у рад са децо, стручна већа су активнија, тако да могу рећи да су из свих предмета, како друштвених тако и природних, постижемо резултате“, рекла је директорка ове школе.


Ученици који су постигли успех из више предмета кажу да не уче због добијања добре оцене, већ им то представља задовољство и могућност стицања што већег знања. 

Данас у 18 часова у Дому културе, ОШ „Димитрије Туцовић“ свечано ће обележити и свој дан.


Мирјана Ранковић Луковић