На Златибору одржана Скупштина Савеза удружења давалаца крви

Претходног викенда на Залтибору је одржан скуп Савеза удружења добровољних давалаца крви Србије, а организована је и акција добровољног давања крви у сарадњи са општином Чајетина.

У дворани Туристичко - рекреативног комплекса Златибор организована је акција добровољног давања крви, којој је претходила редовна годишња Скупштина Савеза удружења добровољних давалаца крви.

"Златибор смо изабрали по жељи наших давалаца крви јер су желели да виде све ове лепоте. Ових претходних годину и по дана смо живели како смо живели, уз муке, нико нигде није излазио... Све док је здравих људи, има и здравих акција. Важно је омладину привући оваквим стварима, имамо примере из Македоније, Републике Српске, Црне Горе. Овде у општини Чајетина су организоване две међународне акције и то треба објединити. Као инструктор добровољног давалашта крви, дошао сам на идеју да се оснује међународно удружење добровољних давалаца Балкана. Једва чекамо да се то оснује, припремамо документацију, сада нису могли због короне да дођу, а покушаћемо да све даваоце објединимо у октобру за Дан града Ужица,

рекао је председник Скупштине СУДДК Миленко Веселиновић, добровољни давалац из Ужица. У Културном центру на Златибору подељене су захвалнице представницима Електродистрибуције Ужице и Синдиката овог предузећа јер традиционално помажу овакве хуманитарне акције, а уручена су признања удружењима давалаца крви из Новог Пазара, Јагодине, Сјенице, Чачка и Крагујевца за успешан рад у претходном периоду.