На Златибору боравила екипа "Првог канала" руске националне телевизије

руска национална телевизија

Трочлана екипа путописне емисије која се емитује недељом на “Првом каналу” руске националне телевизије боравила је на Златибору у организацији Туристичке организације Србије и Туристичке организације Златибор.

Током дводневне посете новинари су се возили најдужом панорамском гондолом на свету и одушевили природним лепотама Златибора, схвативши да је Златибор пространа планинска висоваран, а не само модеран туристички центар са мноштвом садржаја и смештајних капацитета.

Након гондоле и упознавања центра Торник, посетили су Стопића пећину и Музеј “Старо село” у Сирогојну, као и продавницу чувених Сирогојно џемпера.

Посебну пажњу шетајући центром Златибора привукао им је познати златиборски травар “покретни жбун”, Боривоје Шишовић са којим су снимили прилог за њихову емисију.

Аутор емисије је познати руски новинар, глумац и редитељ Дмитриј Дмитријевич Крилов. Емисија се емитује на Првом каналу од 1996. године, а њена филмска екипа је успела да обиђе свет и гледаоцима прикаже необична места, бројне локалне атракције, древне легенде и занимљиве приче.