МЗ Голово - Асфалтирање и базен примарни циљеви

Савет МЗ Голово прошле године је донео одлуку да се асфалтира пут Рудине - Крива Река, који највећим делом пролази кроз МЗ Голово. Важност асфалтирања овог путног правца препознали су челници општине Чајетина тако да су, обезбедивши новчана средства у износу од 7 милиона динара, испоштовали потребе мештана.

Прошле године урађено је око 900m пута, а посао је настављен у овој години када је асфалтирано још 800m. „Да би поменута деоница у потпуности била завршена преостало је да се асфалтира још 300m пута“, каже председник МЗ Голово Милан Аћимовић и напомиње да је путна инфраструктура од велике важности и битан услов за останак младих на селу.

Поред поменутог асфалтирања извршено је насипање и ваљање пута у дужини од 800m у засеоку Чумићи и 500m у Аћимовићима. Председник МЗ Голово каже да се поред путне инфраструктуре у овој месној заједници радило и на другим пословима, првенствено мислећи на уређивање базена и простора око њега.

Недавно је у базен доведена чиста изворска вода са извора који је од базена удаљен око 1000m. Потребно је да се асфалтира још око 300 до 400m2 простора око базена и постави ограда око њега. Намера је да се на платоу поред базена изгради мањи угоститељски објекат где би купачи могли да се одморе и освеже.

Драгана Росић,