Монодрама "Нина" представљена у оквиру Чиготиног културног лета (видео)

n

Културно уметнички програм у Чиготи настао је у организацији Специјалне библиотеке Чигота, библиотеке Љубиша Р. Ђенић из Чајетине и библиотеке града Београда. У оквиру богатог културног лета, представљена је монодрама "Нина" ауторке Николине Вујевић.

У Великој конгресној сали Специјалне болнице Чигота Николина Вујевић, ауторка и извођач, представила се публици монодрамом "Нина". Дипломска представа на комичан начин и кроз елементе кабареа, говори о несигурности и страховима са којима се млад човек суочава.

"Настала је пре три године. Ја, једна столица и моја лична прича о сазревању, одрастању и разним борбама које сам водила и водим и даље на овом свом глумачком путу. Претешко је бити сам на позорници али ја баш о томе и говорим у представи. Да немам разбијања тог четвртог зида и да немам интеракцију са публиком, мислим да би ми тек онда било посебно тешко. Овако сам себи направила сигуран простор у коме врло отворено делим све своје бриге и проблеме а када си сам на сцени, има их поприлично. Мени је јако важно да на свом глумачком путу прођем овако нешто јер мислим да доста напредујем и сазревам, како глумачки тако и животно", рекла је Николина Вујевић, глумица.

Монодрама има елементе кабареа, стенд апа и драме. Ово је прича о страху и несигурности, о самопоуздању, емоцијама и крхким сензибилитетима. Глумица преиспитује сваки свој корак, како на сцени тако и у животу, трагајући за простором у коме ће напокон моћи да буде оно што заиста јесте. Искрено се отвара публици и дели са њима своја искуства и проблеме кроз музику и плес.