Млада женска репрезентација бруси форму за Европско првенство (видео)

Млада репрезентација Србије

Женска кошаркашка репрезентација Србије до 20 година на Златибору и у Чајетини припрема се за Европско првенство које се од 8. јула одржава у Мађарској.

Златибор и општина Чајетина традиционално су база женске кошаркашке репрезентације Србије, одакле се кретало у прављење највећих успеха националног тима као што су медаље на Олимпијским играма и европске титуле. И млада селекција, до 20 година зато своје припремне тренинге обавља у дворанама ТРК Златибор и Културног центра Чајетина. Младе српске играчице су на Златибору уписале два пораза од Црне Горе и победиле Словачку, једном на Златибору, једном у Чајетини, а после тог меча следи повратак у Београд и завршна фаза припрема за Европско првенство .

Селектор Бојан Јанковић је четири године био стручном штабу сениорског тима као помоћник Марине Маљковић. Из успешног тима који је освајао медаље на великим такмичењима сада су у стручном штабу Дајана Бутулија и Американка Данијел Пејџ, чији је задатак да младим кошаркашицама пренесу оно што је красило сениорску репрезентацију.  

Играчице кажу да су за 40 дана веома напредовале и да су постале бољи тим с обзиром да због короне дуго нису биле на окупу а и стручни штаб је нов. Жеља им је да на Европском првенству освоје медаљу, али су свесне да се мора ићи корак по корак.       

Репрезентација до 20 година 6. јула путује у Мађарску, а у групној фази Европског првенства ће најпре играти против Португала,  Ирске и Летоније.