Министар туризма у посети Голд гондоли

Министар туризма у посети Голд гондоли

Министар туризма и омладине, Хусеин Мемић, боравио је данас на Златибору где је разговарао са председником општине Миланом Стаматовићем и представницима локалне самоуправе о туристичким потенцијалима најпосећеније планине у Србији, као и о плановима за наредну годину. У току посете, обишао је Туристичку организацију Златибор, Културни центар Златибор и возио се Голд гондолом.

Током разговора са председником општине министру су представљени планови Општине Чајетина за наредну годину као и пројекти који су тек у плану, међу којима је изградња још једног крака гондоле од међустанице на Рибничком језеру ка Чиготи . Стаматовић је најавио да ће на Златибору бити изграђено 20 спротских терена по светским стандардима где ће моћи да тренирају фудбалери из најпознатијих клубова, као и голф терени у које ће бити уложено око 700 хиљада долара. Током вожње гондолом министру је предочено да је следеће године у плану уређење пешачких и бициклистичких стаза којима ће туристи моћи да стигну од почетне станице гондоле до међустанице.  

Министар Мемић је закључио да би на Златибору требало поново активирати Канцеларију за младе како би се омладински туризам подигао на виши ниво кроз заједнички пројекат ресорног министартсва, Општине Чајетина и Туристичке организације Златибор.