Милион еура и ове године за путеве и улице на територији општине Чајетина

И ове године општина Чајетина издвојла је из буџета више од милион евра за реконстуркцију и асфалтирање путева и улица у свим месним заједницама. Сви радови биће спроведени у оквиру четири тендера, као и поправка неколико путева, који су под ингеренцијом Републике.

Реконструкција и поправка путева и улица почела је у априлу месецу, док су ових дана, због добрих временских прилика, радови интезивирани. Асфалтирано је више путних праваца у Кривој Реци, Љубишу и Шљивовици, а тренутно се изводе радови на реконструкцији и проширењу улице Проте Симића на Златибору. Улица ће бити широка пет метара, са тротоаром од метар ипо. Радови се изводе и најош неколико мањих улица, као и реконструкција пута од Сушице ка Трипкови.

arsen

"Ради се у свим месним заједницама, како на Златибору и у Чајетини, тако и у сеском срединама. Већ је у току реализација два тендера, а сутра се отвара још један тендер за крпљење рупа и пресвлачење улица. Расписан је и још један тендер за изградњу улица, тако да ове године имамо четири тендера, укупне вредности око 130 милиона динара. То значи да ће око 40 километара питева и улица бити реконструисано или наново изграђено", каже Арсен Ђурић, замнеик председника општине Чајетина.

Са завршетком овогодишњих радова, по речима Арсена Ђурића, на територији општине Чајетина остаће веома мало  путева по сеоским месним заједницима, који ће бити асфалтирани и реконструисани следеће године. И ове, као и претходних година, из чајетинског буџета издвојено је више од милион еура за путеве и улице. Нови тендер, са новим средствима, биће за насипање и пробијање путева, а све сеоске месне заједнице имају по 600.000,оо динара за те намене.

put 1

"Значајна средства су опредељена и за водоводну и канализациону мрежу, око 100 милиона динара. Раде се нови краци водовода, а насеље Зова се интезивно прикључује на канализациону мрежу. Ради се и крак севовода са магистралног вода од хотела Торник до Тић поља, односно до будуће локације за велики резервоар, који ће бити урађен следеће године. Запремина ће му бити 2.000 кубика, чиме ће бити обезбеђено безбедно снабдевање водом Златибора и Чајетине", наглашава Ђурић.

Иако путне правце, попут Сушица - Трипкова, затим део старог пута за Ужице, који пролази кроз Чајетину и део пута од хотела Торник до Фарме на Златибору и пут ка Семегњеву, одржавају Путеви Србије, чајетинска општина извршиће потребну реконструкцију и крпљење ударних рупа.

"Ради се о реконструкцији пута Сушица - Трипкова, а ми смо већ урадили пројекат и имамо нека обећања од Путева Србије да ће и они учествовати у изградњи пута у ширини од 5,5 метара, обзиром да ће то бити комуникација са аеродромом Поникве. Општина Чајетина је већ својим средсвима започела проширење тог пута. Ове године ће бити асфалтирано 500 метара пута у поменутој ширини", каже Арсен Ђурић.

Уколико Путеви Србије обезбеде потребна средства, општина Чајетина наставиће са поменитим радовима, а уколико не буде, чајетинци ће из сопствених средстава завршити све потребне радове. И у насељеном месту Чајетина ће наредних дана бити изведено крпљење рупа и пресвлачење асфалтом неколико улица, тако да ће до јесени све улице бити саниране.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs

https://www.youtube.com/watch?v=YcZhAgWPNas&feature=youtu.be