Милан Стаматовић: Зорана Михајловић ће бити први министар у Вучићевој Влади који ће бити ухапшен

Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић, одржао је данас прес конференцију поводом, како то каже, изношења неистина од стране министарке Зоране Михајловић, на рачун општине Чајетина и њега лично, као и великог броја инвеститира који улажу новац у развој Златибора. Стаматовић истиче да ово није први пут да доживљава прозивања од стране Српске напредне странке и челних људи Владе, и да се до сада борио са тим. Међутим, како је истакао, овога пута изречене су невиђене оптужбе и неистине из Владе и да је ово први пут да неко од њих наручи физичку ликвидацију једног председника општине, тврди Стаматовић.

Стаматовић тврди да су оптужбе против њега изнете без икаквих аргумената. "То да сам ја, као председник општине криминалац, да перем новац на Златибору, да сам осуђиван  и да се води истрага против мене, и све те оптужбе да потекну из институције која треба да се бори за правду, ја сам то доживео као један медијски линч", нагласио је први човек општне Чајетина и додао:

 stamat

"Једино могу са ове конфернције да поручим премијеру Вучићу да заштити све инвеститоре, да заштити општину Чајетина и мене лично од прогона Зоране Михајловић и њених приватних јединица, које овде харају, снимају и прате. Једино решење је да се Зорана Михајловић смени и то под хитно,  ако премијер Вучић хоће да сачува част и углед оне институције где су вековима доношене историјске одлуке", нагласио је Стаматовић.

Присутним новинарима Стаматовић је показао комплетну документацију, хронолошки поређану, као доказ како се, по његовим речима, врши притисак на једну малу локалну самоуправу и оптужио министарку Михајловић да је нанела велику штету републичком буџету.

"Одговорно тврдим да ће Зорана Михајловић бити први министар у Влади Александара Вучића, који ће бити ухапшен. Она мора бити ухапшена за овај злочин који је учинила према Републици Србији, а ја се надам да ће то бити у време када влада СНС. Јер, ово нису паушалне оптужбе као што је то она радила, ово су аргуменоване оптужбе и ми од овога нећемо одустати", поручио је Милан Стаматовић.

Директорка ЈП "Голд гондола Златибор" рекла је да је, што се општине Чајетина тиче, сва поднета документација комплетна и да је реч само о ситницама, које се могу допунити.

bojana

"Ја очекујем у наредном периоду, и то врло скоро, да ћемо ми усагласити сигурно ове ситнице,везане за примедбе пројектантске и да ћемо, колико ове недеље, успети да добијемо грађевинску дозволу и искористити ово лепо време за градњу", каже Бојана Божанић.

Коментаришући уредбу о проглашењу Парка природе Златибор, Стаматовић је истакао да се она не односи на парцеле ПК "Златибор", Златибор туриста и земљорадничких задруга,  где је узурпирано државно земљиште, већ само на парцелама које се тичу Торника и гондоле, и мишљења је да је то намерно смишљено, како би  општину  Чајетина вратили у поновну процедуру.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs